Armament greu american va fi desfășurat în Polonia la mijlocul lui 2016

Armament greu american va fi desfășurat în Polonia la mijlocul lui 2016

Primele livrări de armament greu american la două baze din Polonia sunt programate să aibă loc la mijlocul anului 2016, a declarat joi ministrul polonez al apărării Tomasz Siemoniak, relatează AFP.

Statele Unite ale Americii au anunțat în iunie desfășurarea temporară de armament greu în țările baltice, în Polonia, Bulgaria și România, între care vehicule de luptă și echipamente asociate, pentru o brigadă pe flancul estic al NATO, fără o mobilizare a trupelor.

'Ne așteptăm ca această desfășurare să aibă loc la mijlocul anului 2016', a spus ministrul Siemoniak pentru agenția PAP.

'În urma studiilor de pe teren și a discuțiilor cu partenerii noștri americani, am identificat două locuri unde va fi desfășurat armament greu american: în vestul Poloniei și nord-estul țării', a mai spus ministrul, fără a specifica amplasarea exactă.

Potrivit oficialului polonez, detaliile vor fi stabilite la reuniunea miniștrilor apărării ai NATO, care va avea loc la Bruxelles la începutul lunii octombrie.

Este pentru prima dată când armament greu american va fi desfășurat în țări membre NATO care, înainte de căderea Zidului Berlinului, s-au aflat sub sfera de influență a Uniunii Sovietice, notează AFP.

Pentagonul a anunțat în iunie că, din cele 250 de piese de armament greu, 90 sunt tancuri Abrams, 140 sunt vehicule blindate Bradley și 20 de tunuri autopropulsate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

5 VIDEO De văzut!