Armata rusă deplasează noi trupe către granița cu Ucraina (Jens Stoltenberg)

Armata rusă deplasează noi trupe către granița cu Ucraina (Jens Stoltenberg)

Trupe ruse înaintează către frontiera cu Ucraina și armata rusă continuă să-i antreneze pe rebelii din estul separatist al Ucrainei și să le furnizeze echipamente, a declarat marți secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, citat de agenția Reuters.

'Observăm trupe ruse apropiindu-se de granița cu Ucraina', a indicat Stoltenberg la o conferință de presă comună cu noua șefă a diplomației europene, Federica Mogherini. De asemenea, 'Rusia continuă să-i sprijine pe separatiști, antrenând combatanții acestora și furnizându-le echipamente, precum și prin prezența trupelor speciale ruse în unele zone din estul Ucrainei', a mai menționat secretarul general al NATO.

Anunțul său survine la două zile după ce în provinciile proruse Donețk și Lugansk separatiștii au organizat alegeri nerecunoscute de nicio țară, cu excepția Rusiei. Acest scrutin a determinat guvernul de la Kiev să atragă atenția că și-ar putea revizui angajamentele asumate în urma negocierilor cu rebelii, context în care se amplifică temerile că armistițiul, oricum fragil, încheiat de cele două părți pe 5 septembrie nu va mai fi deloc respectat.

În cursul zilei de marți au fost reluate tirurile intense de artilerie în apropierea aeroportului din Donețk, un important obiectiv strategic intens disputat între armata ucraineană și insurgenții proruși.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”