Armata rusă deplasează noi trupe către granița cu Ucraina (Jens Stoltenberg)

Armata rusă deplasează noi trupe către granița cu Ucraina (Jens Stoltenberg)

Trupe ruse înaintează către frontiera cu Ucraina și armata rusă continuă să-i antreneze pe rebelii din estul separatist al Ucrainei și să le furnizeze echipamente, a declarat marți secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, citat de agenția Reuters.

'Observăm trupe ruse apropiindu-se de granița cu Ucraina', a indicat Stoltenberg la o conferință de presă comună cu noua șefă a diplomației europene, Federica Mogherini. De asemenea, 'Rusia continuă să-i sprijine pe separatiști, antrenând combatanții acestora și furnizându-le echipamente, precum și prin prezența trupelor speciale ruse în unele zone din estul Ucrainei', a mai menționat secretarul general al NATO.

Anunțul său survine la două zile după ce în provinciile proruse Donețk și Lugansk separatiștii au organizat alegeri nerecunoscute de nicio țară, cu excepția Rusiei. Acest scrutin a determinat guvernul de la Kiev să atragă atenția că și-ar putea revizui angajamentele asumate în urma negocierilor cu rebelii, context în care se amplifică temerile că armistițiul, oricum fragil, încheiat de cele două părți pe 5 septembrie nu va mai fi deloc respectat.

În cursul zilei de marți au fost reluate tirurile intense de artilerie în apropierea aeroportului din Donețk, un important obiectiv strategic intens disputat între armata ucraineană și insurgenții proruși.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vor să facă și la CCR ce-au făcut la TVR? / Liviu Avram ridică preșul de pe un rahat vârât sub el de actuala Put…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi? Sau a început procesul de demolare a soclului pe care stă „statuia” președintelui?

4 „Femeia fantastică”, actrița israeliană Gal Gadot, fost soldat, provoacă scandal

5 Fosta primăriță din Goteborg, al doilea cel mai mare oraș al Suediei, e acum șofer pe mașina de gunoi