Atentate la Paris: A zecea persoană reținută la Bruxelles pentru "asasinate teroriste"

Atentate la Paris: A zecea persoană reținută la Bruxelles pentru "asasinate teroriste"

O a zecea persoană, un tânăr de 22 de ani, a fost plasată în detenție preventivă la Bruxelles pentru "asasinate teroriste și participare la activități ale unui grup terorist", în cadrul anchetei asupra atentatelor de la Paris, a anunțat joi Parchetul federal belgian, potrivit AFP și Reuters.

Ayoub B., un belgian născut în 1993, a fost arestat miercuri în urma unei percheziții în comuna bruxelleză Molenbeek-Saint-Jean. "Judecătorul de instrucție a emis joi un mandat de arestare împotriva lui pentru asasinate teroriste și participare la activități ale unui grup terorist", conform unui comunicat.

Zece telefoane mobile, "în curs de examinare", au fost confiscate în cursul percheziției care a avut loc, potrivit presei belgiene, în aceeași casă care mai fusese percheziționată la trei zile după atentatele din 13 noiembrie. La vremea respectivă, operațiunea antrenase o spectaculoasă desfășurare a forțelor de ordine în centrul Molenbeek, de unde este originar Salah Abdeslam și care a servit ca bază de activitate mai multor membri ai celulelor jihadiste.

Cotidianul Het Laatste Nieuws a informat joi că imobilul aparține unei familii apropiate de Salah Abdeslam, iar cinci membri ai acestei familii au plecat în Siria.

În cursul percheziției de miercuri nu au fost descoperite nici arme și nici explozibili.

Potrivit procedurii judiciare belgiene, suspectul urmează să compară în cinci zile în fața unui judecător care va decide menținerea sau nu în detenție preventivă a acestuia.

AGERPRES/(AS — autor: Lilia Traci; editor: Gabriela Ionescu)

Citiți mai mult:

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

2 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

3 „Aș putea să-i trimit lui Putin o scrisoare prin care să-i promit niște poze nud dacă s-ar retrage din Ucraina. Dacă ar opri războiul, aș face asta”

4 Interlopul Nuțu Cămătaru și-a făcut bancă acasă și dă bani împrumut

5 Foarte interesante amănunte...