Atentate la Paris: Poliția germană a reținut marți 5 persoane, dintre care 3 străini, lângă Aachen

Poliția germană a anunțat marți arestarea a cinci persoane, dintre care cel puțin trei cetățeni străini, în zona orașului Aachen, în apropierea frontierelor cu Belgia și Olanda, dar s-a arătat prudentă față de o eventuală legătură între cei reținuți și atentatele de vineri de la Paris, informează AFP.

Un bărbat și o femeie, care nu au cetățenie germană, au fost reținuți marți dimineață la Alsdorf, la 15 km de Aachen, alte două arestări fiind operate puțin mai târziu, a indicat poliția.

Conform agenției Reuters, primii trei au fost reținuți în fața unui centru de plasare a forței de muncă.

'Este, bineînțeles, prea devreme pentru a spune ceva despre acești indivizi. Verificăm dacă această legătură presupusă (cu atentatele de la Paris) confirmă sau nu indiciile pe care le-am primit', a declarat un purtător de cuvânt al poliției regionale, la postul de televiziune NTV.

'După atentatele de vineri de la Paris și căutarea vinovaților și instigatorilor, poliția din Aachen a primit o informație cu privire la persoane suspecte la Alsdorf, în apropiere de Aachen', menționează poliția într-un comunicat.

Alte operațiuni au fost efectuate în zona localității Alsdorf, adaugă sursa citată, care nu oferă alte detalii, invocând 'motive tactice'.

Forțele de poliție europene îl caută pe Salah Abdeslam, francez rezident la Bruxelles, care ar putea fi cel de-al optulea atentator de la Paris și care a reușit să fugă apoi în Belgia.

Acesta nu figurează printre cei trei reținuți în cursul dimineții la Alsdorf, a scris Der Spiegel pe site-ul său, notând că poliția a intervenit în urma apelului unei vânzătoare care a crezut că l-a recunoscut pe Salah Abdeslam în acel grup. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

2 Ambasadorul SUA la Bucureşti: SUA nu au un alt prieten mai bun decât România. Credeți în voi înșivă. Vom ajuta…

3 Firea, primul semnal că nu va mai candida! Va da vina pe problemele medicale

4 Megadosar de prostituție: Oameni de afaceri și polițiști, trimiși în judecată în cazul clubului unde se distra…

5 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu