Autorul atacului armat din Charleston și-a recunoscut fapta

Autorul atacului armat din Charleston și-a recunoscut fapta

Suspectul în cazul atacului armat comis la o biserică din Charleston, Dylann Roof, a mărturisit că a ucis nouă persoane, a anunțat vineri CNN.

Potrivit unui oficial local, Roof, care este alb, le-a declarat anchetatorilor că dorește să înceapă un război al raselor. Roof a cumpărat o armă de calibru 45 în aprilie, pe care o utilizat-o în atacul comis la biserica din comunitatea afro-americană locală, menționează CNN.

Nouă persoane au fost împușcate mortal într-una din cele mai vechi biserici frecventate de afro-americani în orașul Charleston, în Carolina de Sud (sud-estul SUA), în incidentul armat ce a avut loc miercuri seara.

Guvernatorul statului Carolina de Sud, Nikki Haley, a afirmat vineri că suspectul în atacul comis în Charleston ar trebui condamnat la moarte. 'Un stat este afectat de faptul că nouă persoane nevinovate au fost ucise. Dorim să fie condamnat la moarte', a spus guvernatoarea într-un interviu pentru emisiunea 'Today' de la NBC.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Karina Olteanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu