Averea lui Saakaşvilişi a familiei sale, pusă sub sechestru de justiţia georgiană

Avocatul fostului preşedinte Georgian susţine că ceea ce se întâmplă este „o răzbunare politică” deoarece decizia priveşte bunuri ce aparţin nu doar lui Saakaşvili, ci şi soţiei sale, copiilor, mamei şi bunicii.

Printre bunurile deţinute de Saakaşvili se numără, două hectare de viţă de vie în estul Georgiei şi un mic apartament la Tbilisi. Soţia sa ar avea şi ea un apartament în capitală, iar mama şi bunica lui nişte terenuri şi un autoturism Toyota vechi de zece ani, informează Agerpres.

Mihail Saakaşvili se află în prezent în Statele Unite, acesta fiind inculpat luna trecută pentru abuz de putere şi folosirea excesivă a forţei în reprimarea manifestaţiilor din anul 2007. Drept urmare justiţia din Georgia a emis un mandat internaţional de arestare pe numele său. Mandate de arestare au fost emise şi pentru  fostul ministru al Apărării David Kezeraşvili şi pentru fostul procuror general Zurab Adeişvili. De asemenea, cei doi au părăsit ţara lor de origine.

Mihail Saakaşvili a devenit preşedinte în anul 2003 în urma „Revoluţiei Trandafirilor”, care a dus la plecarea lui Eduard Şevarnadze, fostul lider Georgian. Din nefericire pentru Saakaşvili,  partidul său Mişcarea Naţională Unită a pierdut alegerile legislative din anul 2012 în faţa coaliţiei 'Visul Georgian'. Insuccesul din alegeri a avut consecinţe grele pentru cei din jurul său. Zeci de foşti oficiali din administraţia sa au fost arestaţi şi urmăriţi penal pentru abuz de putere sau corupţie, potrivit AFP.

Saakaşvili a părăsit Georgia odată cu încheierea ultimului mandat prezidenţial în noiembrie 2013.  Fostul preşedinte a precizat într-un mesaj video difuzat după inculparea sa că nu are de gând să se predea unei justiţii pe care o consideră controlată politic de către adversarii săi.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta

5 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…