Barack Obama a sosit în Marea Britanie, pentru a participa la summitul NATO

Barack Obama a sosit în Marea Britanie, pentru a participa la summitul NATO

Preşedintele american Barack Obama a sosit miercuri seara în Marea Britanie, pentru a participa la summitul NATO, care va avea loc joi şi vineri la Newport, în Ţara Galilor, relatează AFP, citată de Mediafax.

Avionul preşedintelui american a aterizat la baza militară Fairford, din direcţia Estonia, unde Obama a efectuat o vizită menită reasigurării statelor baltice în contextul unor îngrijorări legate de operaţiunea militară rusă în Ucraina.

Summitul NATO se va deschide joi, la Newport, într-un context de tensiuni cu Rusia din cauza crizei ucrainene şi pe fondul unor temeri de izbucnire a unui război la scară mare.

Kievul a anunţat miercuri că a ajuns la un acord cu Moscova privind o încetare a focului permanentă în estul separatist prorus al Ucrainei, dar vestea a fost primită cu prudenţă de Barack Obama, care a apreciat că este "prea devreme pentru a spune ce înseamnă acest armistiţiu".

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

3 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie