Barack Obama a sosit în Marea Britanie, pentru a participa la summitul NATO

Barack Obama a sosit în Marea Britanie, pentru a participa la summitul NATO

Preşedintele american Barack Obama a sosit miercuri seara în Marea Britanie, pentru a participa la summitul NATO, care va avea loc joi şi vineri la Newport, în Ţara Galilor, relatează AFP, citată de Mediafax.

Avionul preşedintelui american a aterizat la baza militară Fairford, din direcţia Estonia, unde Obama a efectuat o vizită menită reasigurării statelor baltice în contextul unor îngrijorări legate de operaţiunea militară rusă în Ucraina.

Summitul NATO se va deschide joi, la Newport, într-un context de tensiuni cu Rusia din cauza crizei ucrainene şi pe fondul unor temeri de izbucnire a unui război la scară mare.

Kievul a anunţat miercuri că a ajuns la un acord cu Moscova privind o încetare a focului permanentă în estul separatist prorus al Ucrainei, dar vestea a fost primită cu prudenţă de Barack Obama, care a apreciat că este "prea devreme pentru a spune ce înseamnă acest armistiţiu".

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Asta e Rusia, oameni buni!

4 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

5 Așa o fi?