Barack Obama adresează condoleanțe pentru bombardarea "tragică" a spitalului MfF din Kunduz

Barack Obama adresează condoleanțe pentru bombardarea "tragică" a spitalului MfF din Kunduz

Președintele american, Barack Obama, a prezentat sâmbătă seară "cele mai profunde condoleanțe" după bombardarea unui spital al organizației umanitare Medici fără Frontiere (MfF) din Kunduz, oraș în nordul Afganistanului, care s-a soldat cu 19 morți și ar putea fi atribuită unui raid al forțelor aeriene americane, transmite AFP.

"În numele poporului american, adresez cele mai profunde condoleanțe personalului medical și celorlalți civili uciși și răniți în incidentul tragic de la spitalul organizației Medici fără Frontiere din Kunduz", a afirmat Barack Obama într-un comunicat dat publicității de Casa Albă.

"Departamentul Apărării a lansat o anchetă completă și așteptăm rezultatele înainte de a face o apreciere definitivă în legătură cu circumstanțele acestei tragedii", a adăugat liderul administrației americane.

În cursul zilei de sâmbătă, șeful Pentagonului, Ashton Carter, a anunțat că o "anchetă exhaustivă" este în curs de desfășurare pentru a lămuri circumstanțele bombardării spitalului MfF din Kunduz.

"O anchetă exhaustivă cu privire la acest incident tragic este în curs, în coordonare cu guvernul afgan", a spus el. Ministrul apărării SUA a subliniat că "forțele americane care sprijineau forțele de securitate afgane operau în apropiere, la fel ca și talibanii".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

4 Ce dramă a provocat un vibrator în familia unui zugrav din Prahova

5 VIDEO Ce vedeți s-a întâmplat la Reșița...