Barack Obama denunță atitudinea 'din ce în ce mai agresivă' a Rusiei în estul Ucrainei

Barack Obama denunță atitudinea 'din ce în ce mai agresivă' a Rusiei în estul Ucrainei

Președintele american Barack Obama a denunțat marți, în cadrul unei întrevederi la Casa Albă cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, atitudinea 'din ce în ce mai agresivă' a Rusiei în estul Ucrainei, informează AFP.

Kievul și Occidentul acuză Rusia că înarmează rebelii proruși și că ar fi desfășurat trupe în estul Ucrainei. În schimb, Moscova a negat întotdeauna orice implicare în conflictul care a făcut peste 6.200 de morți începând din aprilie 2014, admițând doar prezența 'voluntarilor' ruși care au plecat la luptă pe cont propriu.

Din Biroul Oval, președintele Barack Obama a vorbit despre o perioadă 'dificilă și importantă' pentru NATO.

'Am avut ocazia să discutăm despre situația din Ucraina și atitudinea din ce în ce mai agresivă adoptată de Rusia', a spus Obama.

Șeful statului american și secretarul general al NATO au cerut tuturor părților implicate să respecte acordurile de la Minsk pentru a se pune capăt conflictului armat dintre Kiev și separatiștii proruși. Încheiate în luna februarie, aceste acorduri prevăd o încetare a focului și retragerea armamentului greu pentru crearea unei zone tampon între beligeranți, însă lupte sporadice au loc în mod regulat în estul separatist.

Împrejurimile aeroportului din Donețk, care se află din luna ianuarie sub controlul rebelilor după luni de lupte grele, rămân în continuare unul dintre punctele fierbinți ale conflictului.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 Noi amănunte / E râcă mare în lumea bună a Capitalei! Gaborii i-au spart petrecerea aniversară miliardarului Thi…

3 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc

4 ULTIMA ORĂ Culise din ședința PNL / S-a pus batista pe țambal! Cîțu nici nu s-a dus. Orban a făcut liniște în 30…

5 Irina Rimes, în călduri?