Barack Obama, dezgustat de măsurile antisemite ale activiştilor proruşi de la Doneţk

Barack Obama, dezgustat de măsurile antisemite ale activiştilor proruşi de la Doneţk

Evreii care au peste 16 ani au fost somaţi de către militanţii proruşi de la Doneţk să se înregistreze separat la sediul administraţiei locale în maximum două săptămâni şi să achite totodata o sumă de 50 de dolari.

„În cazul în care evreii vor refuza să se înregistreze, atunci cetăţenia lor va fi retrasa, iar bunurile confiscate. Ei vor fi deportati”, a anunţat un lider al activiştilor pro-rusi din Doneţk.

Documentul care atestă această segregare etnică are însemnul Partidului „Republicii din Donetk”, realizat fără ai fi recunoscut de guvernul interimar de la Kiev.

„Preşedintele american şi-a exprimat dezgustul în legătură cu această situaţie”, a declarat consilierul prezidenţial american pentru Securitatea Naţională, Susan Rice.

„Aceste măsuri nu îşi au locul în secolul XXI” a mai subliniat Susan Rice.

Separatiştii proruşi îşi argumentează acţiunea pe baza unor presupuse informaţii potrivit cărora comunitatea evreiască are legături cu guvernul de la Kiev.

Un alt oficial american care a dorit să faca unele precizari asupra acţiunilor liderilor rusi a fost John Kerry, secretarul de Stat american, care a declarat ca măsurile sunt pur şi simplu „intolerabile”şi „grotesti”.

Deşi nu recunoaşte în mod oficial implicarea sa în cadrul protestelor din estul Ucrainei, Federaţia Rusă a condamnat deseori autoritătile de la Kiev. Rusia se referă deseori la ele ca fiind „fascisti” sau „neonazişti”.


Sursa: adevarul.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina