Barack Obama, dezgustat de măsurile antisemite ale activiştilor proruşi de la Doneţk

Evreii care au peste 16 ani au fost somaţi de către militanţii proruşi de la Doneţk să se înregistreze separat la sediul administraţiei locale în maximum două săptămâni şi să achite totodata o sumă de 50 de dolari.

„În cazul în care evreii vor refuza să se înregistreze, atunci cetăţenia lor va fi retrasa, iar bunurile confiscate. Ei vor fi deportati”, a anunţat un lider al activiştilor pro-rusi din Doneţk.

Documentul care atestă această segregare etnică are însemnul Partidului „Republicii din Donetk”, realizat fără ai fi recunoscut de guvernul interimar de la Kiev.

„Preşedintele american şi-a exprimat dezgustul în legătură cu această situaţie”, a declarat consilierul prezidenţial american pentru Securitatea Naţională, Susan Rice.

„Aceste măsuri nu îşi au locul în secolul XXI” a mai subliniat Susan Rice.

Separatiştii proruşi îşi argumentează acţiunea pe baza unor presupuse informaţii potrivit cărora comunitatea evreiască are legături cu guvernul de la Kiev.

Un alt oficial american care a dorit să faca unele precizari asupra acţiunilor liderilor rusi a fost John Kerry, secretarul de Stat american, care a declarat ca măsurile sunt pur şi simplu „intolerabile”şi „grotesti”.

Deşi nu recunoaşte în mod oficial implicarea sa în cadrul protestelor din estul Ucrainei, Federaţia Rusă a condamnat deseori autoritătile de la Kiev. Rusia se referă deseori la ele ca fiind „fascisti” sau „neonazişti”.


Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp

Galerie foto și documenteCitește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

5 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…