Burkina Faso: Armatele franceză și americană ajută la căutarea ostaticului român

Burkina Faso: Armatele franceză și americană ajută la căutarea ostaticului român

Armata franceză și cea americană ajută trupele din Burkina Faso în operațiunile de căutare a ostaticului român răpit sâmbătă în nordul țării, în apropierea graniței cu Mali și Niger, a anunțat marți ministrul securității interne de la Ouagadougou, citat de AFP. "Anchetele continuă (...) cu partenerii noștri strategici francezi și americani, care dispun de mijloace de supraveghere în profunzime și care ne permit (...) să continuăm căutările în zonă și dincolo de aceasta, dar și să analizăm cu atenție diferitele piste ce pot fi privilegiate", a declarat Auguste Denise Barry.

Armatele franceză și americană dispun de drone cu baza în Nigerul vecin, active deasupra Sahelului, o vastă zonă aridă afectată de conflictele armate din nordul Republicii Mali și din Libia.

Ministrul securității a ținut să menționeze în cursul unei conferințe de presă, că este în "contact permanent" cu autoritățile din Mali și Niger în cadrul acestor acțiuni de căutare.

"Unele persoane sunt de părere că răpitorii au mers mai întâi în Mali și apoi în Niger, dar dacă priviți geografic poziția în momentul răpirii, ei se aflau mult mai aproape de granița cu Nigerul", a adăugat Auguste Denise Barry.

Cinci bărbați înarmați și purtând turbane au răpit sâmbătă "un agent de securitate" român care lucra la mina de mangan din Tambao, o mică localitate din nordul Burkinei Faso, situată la câteva zeci de kilometri de Niger și de Mali. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

2 L-au prins? / Cumpănașu, cercetat pentru că agăța tinere de 14-15 ani

3 Categoria javre, mincinoși, curve politice / CCR critică dur modificările operate de PSD, prin care a păcălit bă…

4 „Am rămas cu gura căscată” / Compania Eli Lilly anunță un medicament-minune în lupta anti-COVID

5 Palatul lui Putin, acum 10 ani / GALERIE FOTO