Bust al președintelui Putin în împărat roman, inaugurat în apropiere de Sankt Petersburg

Bust al președintelui Putin în împărat roman, inaugurat în apropiere de Sankt Petersburg

O organizație locală de cazaci a inaugurat sâmbătă, în apropiere de Sankt Petersburg, un bust al președintelui rus, Vladimir Putin, în împărat roman, "în semn de recunoștință pentru anexarea Crimeii" de către Rusia, anunță AFP.

"Am vrut să-l imortalizăm pe Vladimir Putin în calitate de învingător și om de stat care a redat Crimeea Rusiei", a explicat Andrei Poliakov, conducătorul asociației "Ibris", care îi reunește pe cazacii din Sankt Petersburg.

La origine cavaleri de elită ai armatei țariste, cazacii s-au organizat de-a lungul secolelor în comunități prezente în diverse teritorii ale fostului imperiu rus. Potrivit lui Poliakov, "vreo 700 de cazaci de origine" locuiesc la Sankt Petersburg și în regiune.

Bustul președintelui purtând o togă "din material sintetic, nu foarte scumpă" care imită bronzul, este opera sculptorului Pavel Greșnikov. Cu o înălțime de aproape 50 de centimetri, a fost inaugurat în localitatea Kasimovo, la 20 de kilometri nord de Sankt Petersburg, pe un teren ce aparține asociației, în prezența câtorva zeci de persoane în uniforma tradițională a cazacilor și în sunetele imnului național al Rusiei.

"Imaginea unui împărat roman este cea a înțelepciunii", iar aceasta corespunde "rolului istoric al lui Vladimir Putin, care a reușit să unească Rusia și Crimeea", a precizat Poliakov.

Anexarea acestei peninsule ucrainene în martie 2014 și sprijinul oferit de Moscova separatiștilor din estul Ucrainei au dus la o degradare fără precedent de la încheierea Războiului Rece a relațiilor dintre Rusia și țările occidentale, care i-au impus dure sancțiuni economice. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 Rusia și SUA trimit nave de război în Marea Neagră. Kremlinul amenință cu război „pe scară largă”

4 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor

5 Așa o fi?