Bust al președintelui Putin în împărat roman, inaugurat în apropiere de Sankt Petersburg

O organizație locală de cazaci a inaugurat sâmbătă, în apropiere de Sankt Petersburg, un bust al președintelui rus, Vladimir Putin, în împărat roman, "în semn de recunoștință pentru anexarea Crimeii" de către Rusia, anunță AFP.

"Am vrut să-l imortalizăm pe Vladimir Putin în calitate de învingător și om de stat care a redat Crimeea Rusiei", a explicat Andrei Poliakov, conducătorul asociației "Ibris", care îi reunește pe cazacii din Sankt Petersburg.

La origine cavaleri de elită ai armatei țariste, cazacii s-au organizat de-a lungul secolelor în comunități prezente în diverse teritorii ale fostului imperiu rus. Potrivit lui Poliakov, "vreo 700 de cazaci de origine" locuiesc la Sankt Petersburg și în regiune.

Bustul președintelui purtând o togă "din material sintetic, nu foarte scumpă" care imită bronzul, este opera sculptorului Pavel Greșnikov. Cu o înălțime de aproape 50 de centimetri, a fost inaugurat în localitatea Kasimovo, la 20 de kilometri nord de Sankt Petersburg, pe un teren ce aparține asociației, în prezența câtorva zeci de persoane în uniforma tradițională a cazacilor și în sunetele imnului național al Rusiei.

"Imaginea unui împărat roman este cea a înțelepciunii", iar aceasta corespunde "rolului istoric al lui Vladimir Putin, care a reușit să unească Rusia și Crimeea", a precizat Poliakov.

Anexarea acestei peninsule ucrainene în martie 2014 și sprijinul oferit de Moscova separatiștilor din estul Ucrainei au dus la o degradare fără precedent de la încheierea Războiului Rece a relațiilor dintre Rusia și țările occidentale, care i-au impus dure sancțiuni economice. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Scenariul 4 / Profesorul Rafila despre direcția epidemiei, capcanele statisticii, mutația virusului și medicamen…

2 Coronavirus / Numărul de cazuri noi încetinește clar de o săptămână în Italia, Franța și Spania, unde populația…

3 Rareş Bogdan / În unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Vela să-şi pună la treabă toţi miliţienii

4 Ea este doctorița dezertoare din Orăștie. „Nu am de ce să mă explic lumii”

5 Medic român din Milano / „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I