Canada trimite 200 de instructori militari în Ucraina

Canada trimite 200 de instructori militari în Ucraina

Canada va trimite în Ucraina circa 200 de instructori militari care vor contribui la pregătirea soldaților ucraineni, accentul urmând să fie pus pe neutralizarea minelor și a dispozitivelor explozive, a anunțat marți premierul canadian, Stephen Harper, citat de AFP. Militarii canadieni se vor alătura celor americani și britanici aflați deja în Ucraina pentru 'a ajuta această țară (...) să-și apere suveranitatea, securitatea și stabilitatea în fața agresiunii ruse', a declarat șeful executivului de la Ottawa. El a precizat că militarii canadieni vor rămâne în Ucraina aproape 2 ani, până pe 31 martie 2017. În cadrul misiunii lor, ei vor instrui poliția militară ucraineană și vor participa la programe de formare medicală, de neutralizare a explozivilor, pentru asigurarea securității zborurilor și modernizarea sistemelor logistice.

De asemenea, împreună cu militarii americani, cei canadieni vor instrui Garda națională ucraineană în ceea ce privește tacticile de luptă individuale și în formație.

Programele de antrenament se vor desfășura în special la baza de parteneriat cu NATO, aflată la Iaroviv, aproape de granița cu Polonia, precum și la centrul de deminare situat în apropierea localității Kamianeț-Podilski, tot în partea de vest a țării.

După declanșarea conflictului armat din Ucraina, premierul Stephen Harper s-a arătat un susținător deschis al guvernului de la Kiev, care se confruntă cu separatiștii proruși. Circa un milion de ucraineni trăiesc în Canada, țară ce a furnizat anul trecut Ucrainei un ajutor militar defensiv. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dur articol! / Așa este, domnule președinte?

2 Așa o fi?

3 Andreea Esca are un „confident”?

4 Idilă-surpriză în sportul românesc

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri