Ce se întâmplă în Coreea de Nord? Imaginile obţinute de NASA - FOTO

Ce se întâmplă în Coreea de Nord? Imaginile obţinute de NASA - FOTO

Satelitul Aqua al NASA a identificat zeci de incendii în Coreea de Nord în data de 28 aprilie. Acestea ar putea fi de vegetaţie, potrivit imaginii captate de satelitul Aqua.

Zeci de incendii ce ar putea fi de vegetaţie, surprinse de satelitul Aqua al NASA în Coreea de Nord (Imagine: businessinsider.com)

Zonele care ardeau apar în imaginea NASA colorate în roşu, pădurile aflate la altitudine joasă sunt reprezentate de zona verde, iar câmpurile şi pădurile de la altitudine mai mare sunt reprezentate de culoarea maro deschis.

Imaginea arată cum multe dintre incendii sunt localizate în zone de lângă râuri în care se practică agricultura.

Cele mai bune terenuri agricole din Coreea de Nord se află în zona de câmpie din vestul ţării, dar mulţi nord-coreeni cultivă terenurile marginale aflate în zonele montane, în apropierea râurilor. Aceştia folosesc focul pentru a scăpa de resturile rămase de la recolta din anul precedent şi pentru a fertiliza solul pentru sezonul următor, relatează businessinsider.com .

Cu toate acestea, câteva incendii au fost localizate în zone de pădure, ceea ce sugerează că ar putea fi incendii de vegetaţie.

Fumul produs de incendiile din Coreea de Nord a ajuns până în Marea Japoniei.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...