Cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani în California. Locuitorii care irosesc apa vor fi amendaţi

Cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani în California. Locuitorii care irosesc apa vor fi amendaţi

Autorităţile din California au aprobat amenzi în valoare de până la 500 de dolari pe zi pentru locuitorii care irosesc apa, în condiţiile în care acest stat american se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani.

Cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani în California. Locuitorii care irosesc apa vor fi amendaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste măsuri au fost adoptate pentru a stopa risipa de apă în cazul udării peluzelor, amenajării grădinilor şi spălării maşinilor, relatează BBC News Online .

Consumul de apă a crescut cu un procent din mai 2013 până în mai 2014, în pofida unui apel la reducerea acestuia cu 20 la sută. Aproximativ 75 la sută din apa consumată în California este utilizată pentru agricultură.

Potrivit autorităţilor, amenzile vor fi aplicate numai în cazuri de consum exterior excesiv, cum ar fi pentru udarea grădinilor până la scurgerea apei pe alei.

Alte practici sancţionate de autorităţi sunt spălarea vehiculelor cu ajutorul unui furtun fără duză sau udarea suprafeţelor dure precum trotuarele şi aleile.

Comisia pentru controlul apelor apreciază că prin aceste restricţii, care vor intra în vigoare la începutul lui august, s-ar putea economisi, la nivelul întregului stat, suficientă apă pentru a aproviziona 3,5 milioane de persoane timp de un an.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu