Cehia, Slovacia, România și Bulgaria cer Comisiei Europene o serie de restricții pentru lanțurile de magazine (presă)

Cehia, Slovacia, România și Bulgaria cer Comisiei Europene o serie de restricții pentru lanțurile de magazine (presă)

Cehia, Slovacia, România și Bulgaria au semnat marți o declarație comună prin care cer Comisiei Europene (CE) să pregătească măsuri pentru restricționarea lanțurilor de magazine în relația lor cu furnizorii, relatează Ceskenoviny, preluată de agenția bulgară Focus.

Miniștrii agriculturii din aceste țări au coordonat redactarea declarației în cadrul unei întrevederi la Bratislava.

"Facem apel la Comisia Europeană să pregătească un pachet de măsuri pentru restricționarea puterii economice dominante a afacerilor de tip lanț. Vrem ca CE să își exprime poziția până la finalul lui 2015. Credem că numai un cadru legislativ comun, aprobat la nivelul întregii UE, poate rezolva problema", a declarat ministrul slovac al agriculturii, Lubomir Jahnatek.

Potrivit acestuia, profiturile lanțurilor de magazine sunt prea mari. El a cerut condiții comerciale corecte, care să garanteze că producătorii alimentari mici și medii nu sunt forțați de lanțurile de magazine să-și vândă produsele în pierdere. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...