Cel mai bogat om de afaceri din Polonia, reţinut în scandalul interceptărilor

Cel mai bogat om de afaceri din Polonia, reţinut în scandalul interceptărilor

Marek Falenta a fost reţinut de poliţie şi de ofiţerii Agenţiei de Securitate Internă (ABW) în această dimineaţă, potrivit presei poloneze, citată de adevarul.ro

Omul de afaceri deţine 40% din acţionariatul companiei de cărbune, „Składy Węgla“ şi este a doua personă reţinută în „Afacerea Interceptărilor“, după ce săptămânalul Wprost a publicat înregistrări secrete cu ministrul de Externe al Poloniei, guvernatorul Băncii Naţionale şi alţii oficiali de rang înalt de la Varşovia. 

Scandalul a zguduit guvernul condus de Donald Tusk şi a fost luată în calcul varianta organizării unor alegeri anticipate.

Procurorii nu au confirmat încă oficial reţinerea omului de afaceri Marek Falenta. Între timp, purtătorul de cuvânt al formaţiunii PSL din coaliţia de la guvernare le-a transmis jurnaliştilor polonezi că guvernul Tusk a decis să rămână în funcţie până la sfârşitul verii, pentru „a descoperi cine este în spatele acestor interceptări“. 

Liderii partidelor de la conducerea ţării s-au reunit la cererea premierului Tusk pentru a discuta situaţia şi pentru a evalua consecinţele posibile. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 A murit una dintre cele mai frumoase femei ale României, la doar 49 de ani

3 CAZ RAR / Curtea de Apel Cluj dispune confiscarea a aproape 2,7 milioane de lei, reprezentând avere nejustifica…

4 Citiți și voi ce spune omul ăsta!

5 Călin Georgescu a demisionat din Clubul de la Roma: Nu doresc să mă iudesc