Chile devine prima țară din America Latină care cultivă canabis în scop terapeutic

Chile devine prima țară din America Latină care cultivă canabis în scop terapeutic

Chile a devenit miercuri prima țară din America Latină care cultivă canabis în scopuri terapeutice, transmite AFP.

''Este prima cultură medicinală de canabis autorizată în America Latină. Este un moment istoric pentru ajutorarea celor care suferă'', a declarat Ana Maria Gazmuri, președintă a Fundației Daya, cu ocazia ceremoniei de lansare a acestei inițiative.

După germinarea semințelor, plantele cele mai solide vor fi mutate pe un teren aparținând primăriei localității La Florida, situată la sud de capitala chiliană.

Prima recoltă este așteptată pentru luna aprilie, iar după o lună distribuirea gratuită a uleiului din extract de canabis pentru 200 de pacienți bolnavi de cancer, selectați pentru acest program. Pacienții vor face obiectul unui studiu medical pentru a verifica rezultatele terapeutice ale tratamentului.

Guvernul de la Santiago de Chile s-a angajat să clasifice canabisul ca drog ușor, ceea ce ar reduce pedepsele pentru trafic de canabis și ar facilita utilizarea sa în scop terapeutic, în timp ce parlamentul chilian are în vedere analizarea unui proiect de lege pentru depenalizarea creșterii de canabis pentru uz personal.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante