Chile: Incendiul de proporţii din Valparaiso a făcut 15 victime şi a dus la evacuarea a peste 12.000 de persoane

Chile: Incendiul de proporţii din Valparaiso a făcut 15 victime şi a dus la evacuarea a peste 12.000 de persoane

„Incendiul a fost stabilizat, nu mai are cum să avanseze”, a declarat Sergio Mendoza de la Divizia de Incendii a Conaf.

12 brigăzi, 16 elicoptere şi 11 avioane au participat la operaţiunile de stingere care au început în urmă cu patru zile, potrivit Conaf. Ministrul de Interne, Rodrigo Penailillo, a declarat miercuri pentru postul de televiziune 24 Horas că „mai mult de 1.000” de hectare au fost afectate de flăcări.

După ce a izbucnit la periferia oraşului portuar, incendiul s-a răspândit în circa 12 cartiere din celebrul port chilian, care au fost cuprinse de flăcări. Focul a izbucnit din motive încă nestabilite într-o zonă împădurită aflată pe una din cele 44 de coline ale oraşului chilian care aparţine patrimoniului mondial al UNESCO, fiind renumit pentru străzile sale abrupte. Cel puţin 2.900 de case au fost distruse, cu precădere în suburbiile sărace ale oraşului.

„A fost unul dintre cele mai violente incendii din istoria noastră", a declarat Fernando Reseio, şeful pompierilor din Vina del Mar, unul din cartierele afectate.

Preşedinta Michelle Bachelet a declarat duminică starea de urgenţă, fapt ce a permis forţelor armate să participe la operaţiunile de evacuare a populaţiei.

Valparaiso este vizitat anual de mii de turişti din Chile sau din alte ţări. De asemenea această localitate este un important port comercial.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…