Chile: Incendiul de proporţii din Valparaiso a făcut 15 victime şi a dus la evacuarea a peste 12.000 de persoane

Chile: Incendiul de proporţii din Valparaiso a făcut 15 victime şi a dus la evacuarea a peste 12.000 de persoane

„Incendiul a fost stabilizat, nu mai are cum să avanseze”, a declarat Sergio Mendoza de la Divizia de Incendii a Conaf.

12 brigăzi, 16 elicoptere şi 11 avioane au participat la operaţiunile de stingere care au început în urmă cu patru zile, potrivit Conaf. Ministrul de Interne, Rodrigo Penailillo, a declarat miercuri pentru postul de televiziune 24 Horas că „mai mult de 1.000” de hectare au fost afectate de flăcări.  

După ce a izbucnit la periferia oraşului portuar, incendiul s-a răspândit în circa 12 cartiere din celebrul port chilian, care au fost cuprinse de flăcări. Focul a izbucnit din motive încă nestabilite într-o zonă împădurită aflată pe una din cele 44 de coline ale oraşului chilian care aparţine patrimoniului mondial al UNESCO, fiind renumit pentru străzile sale abrupte. Cel puţin 2.900 de case au fost distruse, cu precădere în suburbiile sărace ale oraşului.

„A fost unul dintre cele mai violente incendii din istoria noastră", a declarat Fernando Reseio, şeful pompierilor din Vina del Mar, unul din cartierele afectate.

Preşedinta Michelle Bachelet a declarat duminică starea de urgenţă, fapt ce a permis forţelor armate să participe la operaţiunile de evacuare a populaţiei.

Valparaiso este vizitat anual de mii de turişti din Chile sau din alte ţări. De asemenea această localitate este un important port comercial.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 Priviți ce panouri rutiere montează Poliția din Ungaria, exclusiv pentru șoferii români

4 „Îmi cer scuze, n-aveam bani ieri!”

5 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante