China: 12 ani de închisoare pentru piratarea unei rețele TV și difuzarea de mesaje anticomuniste

Un inginer chinez care a piratat o rețea de televiziune prin cablu și a difuzat mesaje ostile Partidului Comunist - printre care și imagini de la manifestațiile de la Tiananmen în 1989 - a fost condamnat la 12 ani de închisoare, informează media de stat citate de AFP. În august 2014, telespectatorii din Wenzhou, estul Chinei, au văzut pe ecranele lor mesajul următor: 'Bandiți comuniști! Ați comis prea multe acțiuni rele și acum vinovăția vă chinuie!'.

Un alt mesaj care a perturbat transmisia unui meci de baseball — 'prieteni, nu colaborați cu demonii comuniști' — a fost de asemenea raportat autorităților la momentul respectiv.

La puțin timp după aceea, poliția l-a reținut pe Wang Yibo, angajat din Beijing al unei firme care lucra pentru rețeaua de cablu afectată.

Wang Yibo ar fi obținut acces în rețeaua de cablu care deservea 465.000 de deținători de decodoare în regiunea Wenzhou, piratând sistemul pentru a difuza aceste declarații privind autoritățile comuniste, relatează televiziunea centrală de stat CCTV.

El a difuzat și fotografia bărbatului care s-a așezat în fața unei coloane de tancuri la momentul reprimării manifestațiilor studențești din Piața Tiananmen în 1989 — o imagine emblematică cenzurată în China.

Arestat în momentul în care revenea împreună cu familia dintr-un concediu în SUA, Wang Yibo 'a mărturisit' după două zile de interogatoriu, a precizat CCTV.

El a fost condamnat luna trecută de un tribunal din Wenzhou, în fața căruia și-a justificat actele prin 'dezamăgirea de a nu beneficia de mai multe oportunități profesionale', a mai menționat CCTV.

Potrivit AFP, în China, televiziunile internaționale difuzate prin satelit sunt blocate regulat în timpul emisiunilor informative sau al altor programe considerate 'sensibile' de autorități. Televiziunile chineze sunt la rândul lor cenzurate cu strictețe.

Pedeapsa primită de Wang Yibo intervine în contextul în care Beijingul și-a înăsprit politica de reprimare a vocilor critice din regim, arestând jurnaliști, avocați și simpli bloggeri, notează AFP. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 Alertă, pesedist în delir! Deputatul Mitralieră: „Ca medic, vă spun că prin termoscanare se accesează toate da…

3 ULTIMA ORĂ / Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. 27 de angaja…

4 BREAKING Primele imagini din „oaza de relaxare” a lui Dragnea de pe insula Belina, unde mergeau liderii PSD l…

5 Birchall o pune la punct pe judecătoarea PSD, care, mințind, a luat apărarea CCR și a criticat CEDO, în cazul …

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel