Cinci presupuși "islamiști radicali" uciși în Azerbaidjan, 32 arestați

Cinci presupuși "islamiști radicali" uciși în Azerbaidjan, 32 arestați

Cinci presupuși "islamiști radicali" au fost uciși și alți 32 au fost arestați de poliție în Azerbaidjan, au anunțat joi autoritățile azere care îi acuză de plănuirea unei lovituri de stat, relatează AFP. 'În cursul unei operațiuni speciale la Nardaran, 32 de islamiști radicali au fost arestați și cinci uciși', a declarat ministrul de interne, Ramil Usubov, potrivit unui comunicat difuzat de televiziune.

'Bărbații aparțineau grupării Mișcarea unității islamice, ce intenționa organizarea unei lovituri de stat pentru a aplica Sharia în Azerbaidjan', a adăugat el.

Potrivit acestuia, grupul era activ de peste un an la Nardaran, un fief al musulmanilor șiiți conservatori, situat la nord de capitală. Sâmbătă, patru presupuși islamiști și doi polițiști azeri au fost uciși la Nardaran în cursul unei operațiuni împotriva Mișcării unității islamice.

Nardaran a fost teatrul mai multor operațiuni ale poliției și serviciile de securitate azere au primit informații potrivit cărora gruparea islamistă 'planifica provocări, revolte și acte teroriste', a precizat Usubov. În această localitate, cu o populație de 8.500 locuitori, a avut loc în august 2008 un atac cu grenadă împotriva moscheii din zonă, ce s-a soldat cu doi morți. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

2 Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

3 Răsturnare de situație? / Fanii Craiovei au provocat întreruperea partidei cu Sepsi pentru a se răzbuna pe Mititelu jr

4 Cea mai tare imagine cu noul președinte al Cehiei!

5 Polițiști mână în mână cu o „gardiancă” a fraților Tate? / Mărturia care dă fiori a uneia dintre victime