Cinci presupuși "islamiști radicali" uciși în Azerbaidjan, 32 arestați

Cinci presupuși "islamiști radicali" uciși în Azerbaidjan, 32 arestați

Cinci presupuși "islamiști radicali" au fost uciși și alți 32 au fost arestați de poliție în Azerbaidjan, au anunțat joi autoritățile azere care îi acuză de plănuirea unei lovituri de stat, relatează AFP. 'În cursul unei operațiuni speciale la Nardaran, 32 de islamiști radicali au fost arestați și cinci uciși', a declarat ministrul de interne, Ramil Usubov, potrivit unui comunicat difuzat de televiziune.

'Bărbații aparțineau grupării Mișcarea unității islamice, ce intenționa organizarea unei lovituri de stat pentru a aplica Sharia în Azerbaidjan', a adăugat el.

Potrivit acestuia, grupul era activ de peste un an la Nardaran, un fief al musulmanilor șiiți conservatori, situat la nord de capitală. Sâmbătă, patru presupuși islamiști și doi polițiști azeri au fost uciși la Nardaran în cursul unei operațiuni împotriva Mișcării unității islamice.

Nardaran a fost teatrul mai multor operațiuni ale poliției și serviciile de securitate azere au primit informații potrivit cărora gruparea islamistă 'planifica provocări, revolte și acte teroriste', a precizat Usubov. În această localitate, cu o populație de 8.500 locuitori, a avut loc în august 2008 un atac cu grenadă împotriva moscheii din zonă, ce s-a soldat cu doi morți. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

2 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente