Circa 500 de mineri, blocați în subteran din cauza luptelor din Donețk (oficial)

Circa 500 de mineri, blocați în subteran din cauza luptelor din Donețk (oficial)

Circa 500 de mineri erau blocați luni la amiază într-o mină de cărbune din Donețk, în estul Ucrainei, din cauza întreruperii curentului electric provocată de bombardamente, a declarat pentru AFP așa-zisul minister pentru situații de urgență al autoproclamatei Republici Populare Donețk.

'Sistemul de ventilație funcționează, nu există o amenințare la adresa vieților lor', a precizat ministrul separatist Iulian Bedilo.

'În jurul orei locale 12.00 (10.00 GMT), un bombardament a tăiat curentul electric în mina din Zasiadko. În momentul întreruperii curentului, 496 de mineri se aflau în subteran. Pregătim evacuarea lor spre suprafață prin puțul estic', a anunțat 'ministerul'.

La 11 ianuarie, 331 de muncitori din această mină, una dintre cele mai importante din regiunea Donețk, au rămas blocați mai multe ore în subteran, din aceleași motive, înainte de a fi evacuați.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...