COLIZIUNE între două trenuri de pasageri în Coreea de Sud: O persoană a murit şi 80 au fost rănite

COLIZIUNE între două trenuri de pasageri în Coreea de Sud: O persoană a murit şi 80 au fost rănite

Două trenuri de pasageri au intrat marţi în coliziune în zona coastei de est a Coreei de Sud. În urma accidentului cel puţin o persoană a murit, iar alte 80 au fost rănite, potrivit agenţiei de presă sud-coreene, citată de AFP.

Coliziunea, care a avut loc către ora locală 18.00 (12.00, ora României), a provocat deraierea unuia dintre cele două trenrui. Un pasager a murit, iar alţi aproximativ 80 primeau îngrijiri după ce au fost răniţi, a adăugat agenţia de presă citând serviciile de urgenţă.

Securitatea transporturilor publice a devenit un subiect extrem de important în această ţară după naufragiul feribotului Sewol, pe 16 aprilie, în care au murit peste 300 de persoane, majoritatea liceeni care efectuau o excursie şcolară.

O anchetă a arătat că accidentul a fost provocat în urma nerespectării regulilor de securitate, unei încărcări excesive a navei în scopul maximizării profitului şi în contextul în care echipajul era format necorespunzător pentru situaţii de urgenţă.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante