Comisia Europeană: Între 5.000 și 6.000 de europeni au plecat în Siria pentru a se alătura jihadiștilor

Comisia Europeană: Între 5.000 și 6.000 de europeni au plecat în Siria pentru a se alătura jihadiștilor

Un număr cuprins între 5.000 și 6.000 de europeni, printre care 1.450 de francezi, au plecat în Siria pentru a se alătura jihadiștilor care luptă contra regimului condus de Bashar al-Assad, a estimat comisarul european pentru justiție, consumatori și egalitate de gen Vera Jourova, potrivit AFP. Într-un interviu publicat luni de cotidianul francez Le Figaro, Jourova a declarat că pentru a limita numărul plecărilor de potențiali jihadiști europeni în Siria accentul trebuie să fie pus ''mai mult pe prevenire decât pe represiune''.

Reprezentanta executivului UE s-a pronunțat pentru o mai bună cooperare între instituțiile polițienești și judiciare europene.

''Vrem ca schimbul de informații să se intensifice între Europol și Eurojust. Acest schimb trebuie să devină sistematic și automat'', a spus comisarul european pentru justiție, care a adăugat că este necesară crearea de ''echipe de investigații comune pentru ca procurorii și polițiștii din mai multe țări ale Uniunii Europene să poată lucra împreună''.

Pe de altă parte, Vera Jourova s-a declarat favorabilă creării postului de procuror european. ''Într-o primă fază, Parchetul european va fi specializat doar în domeniul fraudelor financiare în dauna bugetului UE. Ulterior, vom putea lua în calcul extinderea prerogativelor sale la criminalitatea organizată transfrontalieră, de exemplu la traficul de persoane'', a explicat comisarul european pentru justiție. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...