Coreea de Nord a bombardat o unitate militară sud-coreeană la frontieră; Seulul a ripostat

Coreea de Nord a bombardat o unitate militară sud-coreeană la frontieră; Seulul a ripostat

Coreea de Nord a bombardat joi o unitate a armatei sud-coreene în partea occidentală a graniței ce divizează Peninsula Coreea, a informat agenția de presă Yonhap, preluată de AFP și Reuters. La rândul său, Coreea de Sud a tras zeci de obuze de cealaltă parte a graniței cu Nordul, ca represalii la ceea ce pare a fi fost un atac cu rachetă lansat de Phenian, a anunțat Ministerul sud-coreean al Apărării.

'Am lansat un contraatac cu zeci de obuze cu calibrul de 155 mm', a declarat un purtător de cuvânt al ministerului menționat. 'Am întărit nivelul de alertă și supraveghem atent mișcările armatei nord-coreene', a adăugat sursa citată.

Cu puțin înainte de ora locală 16.00 (07.00 GMT), sud-coreenii au detectat traiectoria unei rachete ce ar fi fost trasă de pe teritoriul nord-coreean, de-a lungul părții vestice a graniței ce divizează Peninsula Coreea, a declarat același purtător de cuvânt.

Potrivit Yonhap, Biroul administrației prezidențiale de la Seul a anunțat că a convocat o reuniune de urgență a Consiliului pentru securitate națională.

Pentru moment nu s-a precizat unitatea sud-coreeană vizată de atacul nord-coreean.

Un reprezentant al autorităților locale din Yeoncheon, la aproximativ 60 de kilometri nord de Seul, a afirmat că locuitorii din mai multe sate de la graniță au primit ordin de evacuare a locuințelor.

Tensiunea dintre cele două Corei a crescut de la începutul lunii când o mină antipersonal a explodat în Zona Demilitarizată (DMZ) și a rănit doi soldați sud-coreeni. Seulul a acuzat Nordul de plasarea acestor mine.

Schimbul de focuri de joi intervine în contextul exercițiilor militare comune SUA-Coreea de Sud, care au început luni și pe care Nordul le consideră drept o pregătire de război.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Medic pediatru din Timișoara prins sub un pod în compania unui adolescent de 16 ani. Băiatul avea șlițul desfăcut

4 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

5 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA