Coreea de Nord acuză SUA că a privat-o de Internet și îl califică pe Obama drept "maimuță"

Coreea de Nord acuză SUA că a privat-o de Internet și îl califică pe Obama drept "maimuță"

Coreea de Nord a acuzat sâmbătă SUA că a privat-o de conexiunea internet la începutul săptămânii și l-a calificat pe președintele american drept "maimuță" pentru că a încurajat cinematografele să proiecteze filmul "Interviul care ucide!", o parodie la adresa liderului nord-coreean, relatează AFP.

Foto: (c) Bao Dandan / XINHUA ARHIVA

Barack "Obama este în continuare imprudent în vorbe și în acțiuni ca o maimuță într-o pădure tropicală", afirmă Comisia Națională pentru Apărare nord-coreeană (NDC), acuzându-l pe președintele american că a incitat sălile de cinema să ruleze filmul în ziua de Crăciun.

"Dacă SUA continuă să fie arogante, despotice și să utilizeze metode de gangster în pofida avertismentelor repetate (ale Coreii de Nord), ele vor trebui să țină mintă că acțiunile lor politice ratate vor antrena ineluctabil lovituri mortale", a afirmat un purtător de cuvânt.

În urmă cu o lună, studiourile Sony au fost ținta unui atac informatic masiv pe care FBI l-a atribuit, în urma anchetei, Coreii de Nord. Phenianul, care s-a declarat ostil în mod deschis lansării filmului 'Interviul care ucide!', o comedie despre un complot fictiv al CIA pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-Un, a negat.

După ce anulase, inițial, lansarea filmului prevăzută pentru 25 decembrie, Sony și-a schimbat decizia, programând lansarea acestuia în unele săli de cinema în SUA în ziua de Crăciun și pe internet din 24 decembrie.

Obama a repetat că Sony nu ar fi trebuit să anuleze lansarea filmului.

Coreea de Nord a fost privată scurt timp de conexiunea internet marți, a doua zi după o primă întrerupere generală de nouă ore, care ar putea să fi fost orchestrată în chip de represalii față de o eventuală piratare a filmului.

AGERPRES/(AS — editor: Lilia Traci)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

3 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

4 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...

5 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat