Coreea de Nord: Kim Jong-Un la televizor, fără baston, dar șchiopătând

Coreea de Nord: Kim Jong-Un la televizor, fără baston, dar șchiopătând

Televiziunea de stat din Coreea de Nord a difuzat, pentru prima dată după mai mult de două luni, imagini ale liderului Kim Jong-Un mergând fără baston, dar cu un șchiopătat pronunțat, relatează AFP.

Înregistrarea video, difuzată joi seară de Chosun Chungang TV, îl arată pe Kim Jong-Un pe scenă în cursul unei reuniuni a comandanților militari care a avut loc luni și marți la Phenian.

Kim Jong-Un a dispărut fără explicații timp de șase săptămâni înainte de a-și face din nou apariția, de curând, sprijinit într-o cârjă, alimentând speculațiile cele mai fanteziste în legătură cu starea lui de sănătate sau ipoteza unei lovituri de stat în această țară izolată.

În imaginile transmise la televiziune, liderul comunist evită să își arate picioarele și pășește șchiopătând în fața unui grup de soldați pentru o ședință foto.

Agenția sud-coreeană de informații a declarat că Jong-Un, al treilea Kim al unicei dinastii comuniste din istorie, a fost operat la glezna stângă.

Miercuri, cel mai important cotidian din Coreea de Nord a publicat o serie de fotografii ale liderului, la aceeași reuniune, în timp ce mergea sprijint într-o cârjă cu care avea obiceiul să apară în ultima vreme.

Înainte de dispariția sa neașteptată, televiziunea de stat l-a arătat pe șeful statului comunist în timp ce șchiopăta.

Kim Jong-Un i-a succedat tatălui său, Kim Jong-Il, decedat în urma unei crize cardiace la sfârșitul lui 2011, la vârsta de 69 de ani. Decesul său a fost ținut secret două zile. Bunicul său, Kim Ir-Sen este fondatorul Republicii Populare Democrate Coreene.

Nu este pentru prim dată când un lider al RPDC, numele oficial al Coreii de Nord, nu apare în public mai multe săptămâni. Absența lui Kim Jong-Un a fost însă cu atât mai remarcată, cu cât el a fost omniprezent în presa oficială de la preluarea puterii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Așa o fi?

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Gunoaiele României / Azi, Radu Cristescu, escrocul patentat care tinde să devină portavocea PSD