Criza imigranților: Germania menține controalele la frontiere până la 31 octombrie

Criza imigranților: Germania menține controalele la frontiere până la 31 octombrie

Germania, care a introdus la mijlocul lunii septembrie controale la frontiere pentru a face față valului masiv de refugiați, va menține această măsură până la 31 octombrie, a declarat marți pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne.

O scrisoare în acest sens a fost adresată Comisiei Europene, în care se explică faptul că "situația la frontiere este de așa natură încât nu putem renunța la această măsură", potrivit purtătoarei de cuvânt.

"Avem nevoie să revenim la o procedură ordonată privind gestionarea politicii de refugiați", a adăugat ea.

Germania a reintrodus la 13 septembrie controale la frontierele sale, suspendând de facto acordurile Schengen, pentru a gestiona mai bine afluxul de imigranți spre teritoriul său, provenit în special dinspre Austria.

Conform statisticilor oficiale, Germania a înregistrat deja 577.000 de solicitanți de azil de la începutul anului. Berlinul se așteaptă, conform previziunilor, la un total de la 800.000 la un milion de solicitanți de azil în 2015, de patru spre cinci ori mai mulți decât anul trecut.

Cancelarul german Angela Merkel, care a desfășurat o politică de deschidere față de refugiați, s-a confruntat în ultimul timp cu o scădere în popularitate, primind numeroase critici, inclusiv din propria tabără conservatoare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...