Criza imigranților: Germania menține controalele la frontiere până la 31 octombrie

Criza imigranților: Germania menține controalele la frontiere până la 31 octombrie

Germania, care a introdus la mijlocul lunii septembrie controale la frontiere pentru a face față valului masiv de refugiați, va menține această măsură până la 31 octombrie, a declarat marți pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne.

O scrisoare în acest sens a fost adresată Comisiei Europene, în care se explică faptul că "situația la frontiere este de așa natură încât nu putem renunța la această măsură", potrivit purtătoarei de cuvânt.

"Avem nevoie să revenim la o procedură ordonată privind gestionarea politicii de refugiați", a adăugat ea.

Germania a reintrodus la 13 septembrie controale la frontierele sale, suspendând de facto acordurile Schengen, pentru a gestiona mai bine afluxul de imigranți spre teritoriul său, provenit în special dinspre Austria.

Conform statisticilor oficiale, Germania a înregistrat deja 577.000 de solicitanți de azil de la începutul anului. Berlinul se așteaptă, conform previziunilor, la un total de la 800.000 la un milion de solicitanți de azil în 2015, de patru spre cinci ori mai mulți decât anul trecut.

Cancelarul german Angela Merkel, care a desfășurat o politică de deschidere față de refugiați, s-a confruntat în ultimul timp cu o scădere în popularitate, primind numeroase critici, inclusiv din propria tabără conservatoare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Suntem distruși, fraților! / 25% dintre profesorii României provin de la Spiru Haret! 40% dintre profesorii din …

2 Cartea Proastei, la fel ca ea: Plină de erori de scriere, gramaticale, dezacorduri

3 ULTIMA ORĂ Noi reguli la schimbarea furnizorului de energie electrică / Consumatorii casnici vor trebui să comun…

4 Manda apare ca suspect într-un dosar la DNA, clasic pentru PSD

5 VIDEO Dacă făcea un pesedist asta, toată lumea înjura cu năduf...