Criza imigranților: Ungaria renunță la bariera de sârmă ghimpată de la frontiera cu Slovenia

Bariera de sârmă ghimpată de la granița ungaro-slovenă a fost înlăturată vineri, a anunțat Ministerul ungar de Interne, subliniind că aceasta a fost instalată doar 'ca experiment', în conexiune cu gardul de securitate ridicat de Ungaria de-a lungul frontierelor sale cu Serbia și Croația în ultimele săptămâni, a transmis sâmbătă MTI.

Ministrul ungar de interne Sandor Pinter urmează să aibă o întâlnire luni dimineață cu omologul său sloven Vesna Gyorkos Znidar pentru a clarifica eventuale neînțelegeri și pentru a discuta despre sistemul de control la frontieră și patrularea la frontieră, se arată într-un comunicat al ministerului.

Premierul Viktor Orban a susținut vineri că guvernul său nu are în plan să construiască un gard la granița cu Slovenia, afirmând că în prezent au loc lucrări de 'curățare' a fâșiei de teren de la frontieră, pentru a permite apoi desfășurarea de echipamente mobile. Dat fiind că Slovenia este membră a Spațiului Schengen, acolo nu ar trebui construit nimic care să nu poată fi înlăturat într-o singură zi, a explicat Orban.

Slovenia este mulțumită de decizia Ungariei de a înlătura bariera de sârmă ghimpată instalată joi la granița ungaro-slovenă, a precizat vineri ministrul sloven de externe Karl Erjavec.

Joi, agenția MTI a transmis că polițiști și militari ungari lucrau la instalarea unei bariere de sârmă ghimpată la frontiera cu Slovenia, la punctul de frontieră Tornyiszentmiklos-Pince, la intersecția între autostrăzile M70 din Ungaria și A5 din Slovenia, ca și la un punct de trecere construit la câteva sute de metri de autostradă.

Au fost instalate porți de oțel mobile, iar soldații întindeau trei rânduri paralele de sârmă ghimpată de-a lungul zonelor verzi, a relatat corespondentul MTI. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

2 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

5 Analiză New York Times / De ce rata deceselor cauzate de COVID-29, în Germania, este mai scăzută față de alte s…

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există