Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Croația: Până la 5.000 de migranți încearcă să urce în trenurile spre Zagreb

Între 4.000 și 5.000 de migranți se aflau joi dimineață în gara feroviară din Tovarnik, oraș croat situat în apropiere de frontiera cu Serbia, în speranța de a se putea îmbarca în trenurile care să-i transporte la Zagreb, capitala țării, de unde să-și poată continua călătoria spre Europa Occidentală, a indicat un purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat pentru Refugiați (UNHCR), Jan Kapic, citat de AFP.

'Sunt între 4.000 și 5.000 de persoane aici. Trenurile vin, dar acestea nu pot lua toate aceste persoane', a spus el.

Migranții, dintre care mulți au fugit din calea războaielor din Siria și Irak, au sosit în noaptea de miercuri spre joi după ce au trecut frontiera sârbo-croată.

Ei au invadat mica stație Tovarnik, dormind de-a lungul căii ferate, în timp ce dispozitive de polițiști au fost desfășurate în zonă.

Mai mulți voluntari ai Crușii Roșii s-au deplasat la Tovarnik, distribuind hrană, cu prioritate sutelor de copii și bebeluși. Totodată, migranții urmează să primească asistență medicală și li se vor pune la dispoziție toalete, a precizat Kapic. 'Este foarte greu de spus dacă aici va fi o tabără de tranzit. Guvernul croat este cel care trebuie să vadă cum va gestiona situația', a adăugat el.

Potrivit acestuia, migranții sosesc la gară direct după ce trec granița, fără a mai merge la secția de poliție pentru a se înregistra. Poliția ar fi oricum complet copleșită de numărul mare de sosiri, subliniază reprezentantul UNHCR.

Migranții au început să vină în număr mare în Croația în ultimele 24 de ore, după ce Ungaria și-a sigilat frontiera, principala poartă de intrare în Uniunea Europeană.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Adversarii lui Kovesi au reușit să convingă Bruxellesul: Ea este cea mai bună alegere pentru șefia Pa…

2 ALERTĂ Ce au hotărât „cele 5 fete bune” care-l judecă pe Dragnea. Procesul va dura foarte puțin! Moment-CHEIE …

3 ALERTĂ Liviu Avram, mesaj în miez de noapte pentru Dăncilă: „Cât de vakă poți să fii?”

4 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă acum la Secția 17 de Poliție?

5 EXCEPȚIONAL! Lovitură MORTALĂ pentru PSD! Acest articol despre Kovesi a apărut într-un ziar din țara care va g…

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic