Cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade Richter în Alaska

Cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade Richter în Alaska

Risc Seismic

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter a zguduit miercuri regiunea situată la 69 de kilometri sud-sud-vest de Redoubt Volcano, Alaska, la ora 02:35 GMT, a anunțat institutul american de geofizică U.S. Geological Survey (USGS), citat de agenția Xinhua. Epicentrul cutremurului, cu o adâncime de 124 de kilometri, a fost la 59,9 grade latitudine nordică și 153,2 grade longitudine vestică.

Redoubt Volcano sau Muntele Redoubt este un vulcan format din mai multe straturi (stratovulcan) situat la aproximativ 180 km sud-vest de Anchorage. Activ timp de milenii, Muntele Redoubt a erupt de patru ori de când se fac observații științifice: în 1902, 1966, 1989 și 2009. Erupția din 1989 este prima erupție vulcanică prezisă cu succes prin metoda monitorizării evenimentelor seismice din zona unui vulcan pe o perioadă lungă de timp dezvoltată de vulcanologul elvețiano-american Bernard Chouet.

AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro