Cutremur de 7,2 pe scara Richter în Mexic

Cutremur de 7,2 pe scara Richter în Mexic

Risc Seismic

Cutremurul s-a produs, vineri, la ora locală 09.27, în statul Guerrero, situat în vestul Mexicului, în apropiere de staţiunea Acapulco. Epicentrul seismului a fost localizat la o adâncime de 24 de kilometri, mişcarea tectonică de 7,2 pe scara Richter fiind resimţită şi în capitala Ciudad de Mexico, aflată la 273 de kilometri distanţă.

În Chilpancingo, reşedinţa statului Guerrero, ferestrele mai multor clădiri s-au spart şi mai mulţi copaci au fost doborâţi la pământ de cutremur. Totuşi, potrivit primului bilanţ, nu există pagube materiale majore şi nici victime. Un reprezentant al Oficiului pentru Protecţie Civilă, citat de CBS News, a declarat că s-a creat panică mai ales în rândul turiştilor, localnicii fiind obişnuiţi cu astfel de fenomene tectonice.

Statul Mexic, situat în partea sudică a Americii de Nord, este adesea zguduit de cutremure, acesta aflându-se la întretăierea a trei plăci tectonice. Unul dintre cele mai mari seisme a fost înregistrat în anul 1985. Peste 10.000 de oameni au murit doar în capitala Ciudad de Mexico după producerea unui cutremur cu magnitudine 8,1 pe scara Richter.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...