Cutremur de 7,2 pe scara Richter în Mexic

Cutremurul s-a produs, vineri, la ora locală 09.27, în statul Guerrero, situat în vestul Mexicului, în apropiere de staţiunea Acapulco.  Epicentrul seismului a fost localizat la o adâncime de 24 de kilometri, mişcarea tectonică de 7,2 pe scara Richter fiind resimţită şi în capitala Ciudad de Mexico, aflată la 273 de kilometri distanţă.

În Chilpancingo, reşedinţa statului Guerrero, ferestrele mai multor clădiri s-au spart şi mai mulţi copaci au fost doborâţi la pământ de cutremur. Totuşi, potrivit primului bilanţ, nu există pagube materiale majore şi nici victime. Un reprezentant al Oficiului pentru Protecţie Civilă, citat de CBS News, a declarat că s-a creat panică mai ales în rândul turiştilor, localnicii fiind obişnuiţi cu astfel de fenomene tectonice. 

Statul Mexic, situat în partea sudică a Americii de Nord, este adesea zguduit de cutremure, acesta aflându-se la întretăierea a trei plăci tectonice. Unul dintre cele mai mari seisme a fost înregistrat în anul 1985. Peste 10.000 de oameni au murit doar în capitala Ciudad de Mexico după producerea unui cutremur cu magnitudine 8,1 pe scara Richter.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

5 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…