Dalai Lama susţine că Vladimir Putin este egocentric şi vrea să reconstruiască Zidul Berlinului

Dalai Lama susţine că Vladimir Putin este egocentric şi vrea să reconstruiască Zidul Berlinului

Dalai Lama l-a criticat duminică, într-un interviu pentru presa germană, pe preşedintele rus Vladimir Putin, apreciind că este "egocentric" şi că vrea "să reconstruiască Zidul Berlinului" prin conflictul actual din estul Ucrainei.

"Atitudinea sa este: eu, eu, eu", a explicat liderul spiritual tibetan într-un lung interviu pentru "Welt am Sonntag", amintind că liderul rus a fost preşedinte, apoi premier, după care iarăşi preşedinte.

"Este un pic cam prea mult. Este foarte egocentric", a adăugat laureatul Premiului Nobel pentru pace, care tocmai a efectuat o vizită la Hamburg (nordul Germaniei).

"Ne-am obişnuit cu faptul că Zidul Berlinului a căzut. Dar preşedintele Putin pare să vrea să îl reconstruiască. Dar el aduce un prejudiciu ţării sale acţionând în acest fel. Izolarea este un act sinucigaş pentru Rusia", a adăugat el.

El a asigurat totuşi că China şi Rusia sunt în situaţii diferite. "China vrea să facă parte din sistemul politic mondial şi va fi dispusă să accepte regulile internaţionale pe termen lung", a afirmat Dalai Lama, care a fugit din Tibet pentru a se refugia în India în 1959, după eşecul unei revolte în Lhassa împotriva dominaţiei chineze.

"Nu am impresia că acest lucru contează pentru Rusia sau pentru preşedintele Putin la ora actuală", a conchis oficialul religios.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Așa o fi?

3 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?