De la 15 ani de detenţie până la închisoare pe viaţă pentru asasinii Annei Politkovskaia

De la 15 ani de detenţie până la închisoare pe viaţă pentru asasinii Annei Politkovskaia

Pedepse grele de detenţie, pornind de la 15 ani până la închisoarea pe viaţă, au fost stabilite marţi de Parchet împotriva celor cinci bărbaţi recunoscuţi vinovaţi de asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia, în 2006, au anunţat agenţiile de ştiri din Rusia.

De la 15 ani de detenţie până la închisoare pe viaţă pentru vinovaţii de moartea Annei Politkovskaia 

Procurorul Boris Loktionov a cerut închisoare pe viaţă pentru Rustam Mahmudov, recunoscut vinovat la 21 mai de uciderea jurnalistei, după ce a deschis focul asupra ei în timp ce intra în imobilul în care locuia.

Procurorul rus a cerut 22 de ani de detenţie pentru Lom-Ali Gaitukaiev, unchiul trăgătorului, şi un poliţist moscovit, Serghei Hadjikurbanov, recunoscuţi vinovaţi de participare la pregătirea asasinatului.

Parchetul a mai cerut 15, respectiv 19 ani de închisoare pentru cei doi fraţi ai trăgătorului, Djabrail şi Ibraghim Mahmudov, acuzaţi de faptul că au urmărit-o pe jurnalistă şi l-au anunţat pe fratele lor de sosirea ei. Verdictul va fi anunţat la 9 iunie.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...