DECIZIA luată de Kremlin privind liderul Vladimir Putin

DECIZIA luată de Kremlin privind liderul Vladimir Putin

Salariul preşedintelui rus Vladimir Putin, dar şi cel al premierului său Dmitri Medvedev vor fi aproape triplate, potrivit unui decret al Kremlinului, difuzat luni.

Salariul lui Putin va fi aproape triplat printr-un decret emis de Kremlin. Cât a câştigat liderul rus în 2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Salariile preşedintelui şi şefului Guvernului vor fi mărite de 2,65 de ori, stabileşte decretul.

Potrivit unor date cu privire la venituri publicate vineri de către Kremlin şi Guvern, Putin a obţinut în 2013 un venit inferior celui al lui Medvedev, dar şi veniturilor consilierilor şi majorităţii miniştrilor săi.

Putin a declarat venituri de 3,7 milioane de ruble (74.000 de euro) anul trecut, mai mici decât în 2012.

Medevedev a obţinut, în schimb, venituri de 4,3 milioane de ruble (85.000 de euro).

Cel mai puternic om din Rusia, care revendică un mod de viaţă "ascetic", a primit un salariu mai mic decât consilierii săi, inclusiv purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov (9,2 milioane de ruble, adică 185.000 de euro).

Peskov a declara luni pentru postul de radio Ecoul Moscovei că această creşterea salarială acordată preşedintelui este o "prindere din urmă". Putin şi Medevedev nu au beneficiat de creşteri de salarii, acordate funcţionarilor şi personalului administraţiilor Kremlinului şi Guvernului.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

4 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

5 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”