Doi morţi în Ecuador, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 5,1

Un cutremur cu magnitudinea de 5,1, urmat de replici puternice, a avut loc marţi la Quito şi s-a soldat cu cel puţin doi morţi, muncitori la o carieră din regiunea capitalei, şi opt răniţi, au anunţat autorităţile.

Doi morţi în Ecuador, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 5,1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alţi trei muncitori au fost blocaţi, în urma unei alunecări de teren pe un deal la Catequilla, în apropiere de Quito, într-o exploatare de minereu şi balastieră. O operaţiune de salvare era în curs.

"Au avut loc cel puţin trei mişcări telurice continue (...) destul de limitate ca adâncime, locuitorii resimţindu-le în special la Quito. Au avut loc surpări. S-au înregistrat doi morţi, trei persoane au fost date dispărute, iar opt au fost rănite", a declarat pentru presă Maria del Pilar Cornejo, secretara Biroului pentru gestionarea riscurilor.

Activitatea Aeroportului Internaţional Mariscal Sucre, situat la aproximativ 20 de kilometri est de Quito, a fost suspendată timp de trei ore, iar autorităţile au anunţat că terminalul prezintă pagube minore.

Seismul a avut loc la ora locală 14.58 (22.58, ora României), potrivit unui raport preliminar al Institutului de Geofizică, publicat pe contul de Twitter al instituţiei.

Epicentrul cutremurului a fost localizat în provincia Pichincha, în care se află Quito, la o adâncime cinci kilometri, potrivit Institutului.

Seismul a fost simţit timp de peste 20 de secunde, provocând evacuarea celor mai înalte imobile din nordul capitalei, potrivit AFP.

"Ca măsură de precauţie, ordonăm evacuarea clădirii pentru a verifica dacă structura a fost avariată", a declarat Jefferson Martinez, administratorul Renazzo Plaza, un imobil în care se află Biroul AFP la Quito.

Preşedintele ecuadorian Rafael Correa şi-a exprimat regretul faţă de moartea celor doi muncitori şi a denunţat o activitate minieră ilegală. "Este regretabil că există victime din cauza acestui cutremur, cauzat foarte probabil de o activitate minieră de extracţie ilegală", a declarat şeful statului, care nu se afla la Quito în momentul în care s-a produs seismul.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mă doare în pulă pe mine. Nu mor caii când vor câinii“ / Acesta este PSD, oameni buni! Director de instit…

2 Citiți! Iată de ce nu cred oamenii „datele oficiale”! O porcărie ordinară, ținută 30 de ani „sub capac”, în Ma…

3 FOTO / Priviți, rafturile mai multor magazine mari din București, golite pe fondul isteriei mediatice generate d…

4 Date noi / FOTOGALERIE Cum arată rafturile a trei supermarketuri din București, după ce unii bucureșteni au înce…

5 Încă o clasare de răsunet. După 7 ani de anchetă, DIICOT a închis dosarul cu prejudiciu de 30 de milioane de e…

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios