Donald Trump vrea să interzică accesul musulmanilor în Statele Unite

Donald Trump vrea să interzică accesul musulmanilor în Statele Unite

Candidatul în fruntea cursei primarelor republicane pentru alegerile prezidențiale americane din 2016, Donald Trump, a lansat luni într-un comunicat un apel la interzicerea accesului musulmanilor în Statele Unite, potrivit AFP.

"Donald Trump lansează un apel la interzicerea totală și completă a accesului musulmanilor în Statele Unite până când aleșii țării noastre vor înțelege ce se întâmplă", a scris echipa sa de campanie într-un comunicat intitulat "Comunicatul lui Donald Trump pentru a împiedica imigrația musulmană".

Propunerea nu precizează dacă sunt vizați și musulmanii americani.

Referindu-se însă la un sondaj realizat pe lângă musulmanii care trăiesc în Statele Unite, Donald Trump a afirmat că numeroși musulmani întrețin "ura" față de americani.

"Va trebui să stabilim de unde vine această ură și de ce. Până când vom fi capabili să stabilim și să înțelegem această problemă și amenințarea serioasă pe care o reprezintă, țara noastră nu poate fi victima atacurilor oribile din partea indivizilor care nu cred decât în jihad și nu au niciun respect pentru viața omenească", a declarat Donald Trump în acest comunicat.

Miliardarul, apreciat de aproape o treime dintre simpatizanții republicani în perspectiva primarelor care vor începe în februarie, îi acuză tot mai frecvent pe musulmani după atentatele de la Paris. Anunțul său a declanșat numeroase mesaje de condamnare pe Twitter.

"Donald Trump risipește orice îndoială: el face campanie pentru președinție ca un fascist demagog", a scris de exemplu candidatul democrat Martin O'Malley. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...