Două drone ale Coreei de Nord s-au prăbuşit în Coreea de Sud. Cum arată acestea - VIDEO

Două drone ale Coreei de Nord s-au prăbuşit în Coreea de Sud. Cum arată acestea - VIDEO

Două drone ce ar aparţine Coreei de Nord s-au prăbuşit în Coreea de Sud în ultimele două săptămâni, informează oficiali guvernamentali ai Coreei de Sud, citaţi de CNN.

Două drone care ar aparţine Coreei de Nord s-au prăbuşit în Coreea de Sud. Cum arată acestea - VIDEO

O dronă a fost descoperită luni în insula Baengnyeong, o locaţie importantă pentru armata Coreei de Sud, informează CNN .

Drona s-a prăbuşit în aceeaşi zi în care a avut loc un schimb de focuri între cele două Corei.

"Investigăm drona care s-a prăbuşit în insula Baengnyeong considerând că aparţine Coreei de Nord", a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene.

Pe 24 martie, o altă dronă a fost găsită în Paju, un oraş situat la câţiva kilometri de zona demilitarizată. Un cuvânt nord-coreean apărea inscripţionat pe dronă.

Ambele drone au culoarea albastră şi dimensiunile lor sunt reduse.

Găsirea dronelor a dat naştere speculaţiei că regimul de la Phenian a folosit această metodă de a culege informaţii prin intermediul aerului deoarece nu deţine sateliţi.

Tensiunile s-au amplificat în ultimele zile între cele două Corei. Coreea de Sud a anunţat luni că a răspuns la salvele de artilerie lansate de Coreea de Nord în cadrul exerciţiilor efectuate la frontiera lor maritimă, pe care Phenianul o contestă de şase decenii. Coreea de Nord a tras aproximativ 500 de obuze luni, în cursul unui exerciţiu la frontiera maritimă cu Sudul, dintre care aproximativ 100 au căzut de partea sud-coreeană, a anunţat Ministerul Apărării, la Seul.

Liderul Coreei de Nord a calificat, astăzi, drept "foarte gravă" situaţia din peninsula coreeană .

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu