Două nave, un submarin și cinci avioane rusești, detectate în apropierea frontierei cu Letonia

Bombardiere NATO au fost ridicate marți de la sol pentru a intercepta cinci avioane militare ruse în spațiul aerian al Mării Baltice în apropierea frontierei cu Letonia. Autoritățile letone au indicat că, în aceeași zi, au fost detectate două nave de război ruse și un submarin nu departe de granița maritimă a Letoniei, relatează miercuri publicația ucraineană Cenzor.ua.

Bombardiere ale patrulei aeriene au fost trimise la 16 iunie pentru interceptarea în Marea Baltică, în apropierea graniței cu Letonia, a cinci avioane — IL-20, A-50, AN-26 și două MiG-31 — aparținând Federației Ruse', menționează un comunicat al forțelor militare letone postat pe contul lor de Twitter.

'În zona economică exclusivă a Letoniei, la 27 de mile marine de granița sa maritimă, forțele armatei naționale au identificat o corvetă rusă din clasa Parchim, nava de însoțire Bira și un submarin din clasa Kilo', se afirmă în același comunicat.

Din ianuarie până în aprilie 2015, potrivit Ministerului Apărării leton, nave de război rusești au fost detectate în apropierea frontierei maritime letone de mai mult de 30 de ori. O activitate la fel de intensă în regiunea baltică desfășoară și aviația militară rusă. În 2014, conform datelor NATO, avioanele Alianței au fost mobilizate pentru interceptarea de aparate rusești de trei ori mai mult decât cu un an în urmă.

Pe fondul intensificării activităților militare ruse în Marea Baltică, Letonia, Lituania și Estonia au decis să-și consolideze cooperarea în domeniul apărării și să crească de trei ori finanțarea pentru poliția aeriană a NATO. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

2 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

3 ULTIMĂ ORĂ / CTP le zguduie capul celor două matracuci pesediste, Firea și Dăncilă.

4 ULTIMĂ ORĂ / Guvernul va cere schimbarea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția!

5 EXCLUSIV / Dragnea a făcut chef cu lăutari la Scroviștea, pe 10 august, anul trecut, când românii erau gazați de…

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită