EELV aşteaptă clarificări de la Manuel Valls pentru a decide dacă va sprijini sau nu noul Guvern

EELV (Europe Ecologie-Les Verts), membru al majorităţii la putere în Franţa, "aşteaptă o clarificare" de la Manuel Valls "cu privire la orientarea noului guvern", după care va decide dacă îi va acorda sau nu sprijin, a anunţat luni seară secretara acestui partid, Emmanuelle Cosse.

Manuel Valls (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

De asemenea, ea a subliniat că decizia celor doi miniştri ecologişti, Cécile Duflot şi Pascal Canfin, de a nu participa la formarea noului Guvern francez relevă o "coerenţă politică" şi a apreciat că alocuţiunea televizată a preşedintelui Franţei, François Hollande, şi direcţiile pe care le-a prezentat arată "că el nu a înţeles mesajul" transmis de alegători în alegerile municipale.

Liderul ecologiştilor apreciază că alegerile municipale au "confirmat necesitatea unei reorientări profunde a politicii promovate" până în prezent.

EELV cere ca "Guvernul să pună din nou în centrul programului său angajamentele pentru care a fost ales în mai 2012" şi "doreşte ca majoritatea să încheie un nou pact de încredere cu alegătorii".

Un eventual sprijin pentru Guvernul Valls va fi decis de Consiliul Federal al EELV, care se va reuni la 5 şi 6 aprilie, a precizat Emmanuelle Cosse.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Antena 3 l-a „omorât” și pe tatăl interlopului ucis în această dimineață!

3 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …

4 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

5 Acest cretin este membru PSD și bugetar