Elveția a fost alertată în legătură cu amenințarea teroristă de un serviciu de informații străin

Elveția a fost alertată în legătură cu amenințarea teroristă de un serviciu de informații străin

Elveția a fost informată cu privire la o amenințare teroristă la Geneva de către un serviciu de informații străin, a declarat vineri la Berna președintele Confederației, Simonetta Sommaruga, informează AFP.

Simonetta Sommaruga, care este ministru de interne, a adăugat pentru jurnaliști că nu există nicio dovadă care să indice faptul că Elveția ar fi în prezent o țintă directă a organizației Statul Islamic, potrivit agenției elvețiene ats.

Autoritățile din Geneva au instituit joi nivelul 3 (din 5) de alertă teroristă, din cauza unei amenințări. Vineri, nivelul 3 a fost menținut.

Poliția elvețiană caută de joi cel puțin patru persoane legate de mișcarea jihadistă (Statul Islamic) la Geneva, unde au fost suplimentate măsurile de securitate, ca răspuns la o 'amenințare teroristă', la mai puțin de o lună după atentatele de la Paris.

În pofida nivelului de alertă teroristă, nicio manifestație nu a fost pentru moment anulată la Geneva. Problema se pune în special pentru Festivalul Escalade, la care urmează să participe în acest weekend mii de persoane în centrul Genevei și se va încheia duminică cu o mare paradă istorică. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Toți au stări de șoc de la ușor până la moderat” / Soțiile tanchiștilor ruși cer autorităților aducerea lor de pe front

2 „Rușii s-au retras dar îi prindem data viitoare” / Noi imagini cu luptătorii Legiunii Internaționale a Ucrainei

3 BRRR! / Sateliții arată că Rusia a amplasat mai multe sisteme de rachete pe coasta Regiunii Kaliningrad

4 „Accidentul” Cîțu, schimbat și de la șefia Senatului / Când apare dosarul?

5 VIDEO Momentul în care un lunetist ucrainean elimină mai mulți soldați ruși