Elveția a fost alertată în legătură cu amenințarea teroristă de un serviciu de informații străin

Elveția a fost alertată în legătură cu amenințarea teroristă de un serviciu de informații străin

Elveția a fost informată cu privire la o amenințare teroristă la Geneva de către un serviciu de informații străin, a declarat vineri la Berna președintele Confederației, Simonetta Sommaruga, informează AFP.

Simonetta Sommaruga, care este ministru de interne, a adăugat pentru jurnaliști că nu există nicio dovadă care să indice faptul că Elveția ar fi în prezent o țintă directă a organizației Statul Islamic, potrivit agenției elvețiene ats.

Autoritățile din Geneva au instituit joi nivelul 3 (din 5) de alertă teroristă, din cauza unei amenințări. Vineri, nivelul 3 a fost menținut.

Poliția elvețiană caută de joi cel puțin patru persoane legate de mișcarea jihadistă (Statul Islamic) la Geneva, unde au fost suplimentate măsurile de securitate, ca răspuns la o 'amenințare teroristă', la mai puțin de o lună după atentatele de la Paris.

În pofida nivelului de alertă teroristă, nicio manifestație nu a fost pentru moment anulată la Geneva. Problema se pune în special pentru Festivalul Escalade, la care urmează să participe în acest weekend mii de persoane în centrul Genevei și se va încheia duminică cu o mare paradă istorică. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”