Erdogan: "Doi dintre cei care au interceptat comunicațiile biroului meu au fost prinși în România"

Erdogan: "Doi dintre cei care au interceptat comunicațiile biroului meu au fost prinși în România"

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri că doi suspecți care erau dați în căutare sub acuzația că au interceptat ilegal comunicațiile biroului său pe vremea când era prim-ministru au fost prinși în România, scrie sâmbătă cotidianul turc Daily Sabah. Suspecții ar fi afiliați mișcării lui Fethullah Gulen, suspectată de astfel de activități.

"Doi dintre cei care au interceptat comunicațiile biroului meu au fost prinși în România. Au fugit mai întâi în Croația, apoi au trecut în Ungaria și după aceea în România, unde au fost prinși. Am solicitat extrădarea lor, care sper că va fi aprobată în curând", a declarat vineri Erdogan, în cadrul unei ceremonii de inaugurare din provincia Bursa.

Cinci suspecți sunt căutați de poliție după declanșarea unei acțiuni în instanță în care aceștia sunt acuzați de implicare în interceptarea comunicațiilor biroului prim-ministrului Erdogan.

Prima audiere în acest proces de interceptare ilegală a avut loc la 2 ianuarie. Deși cinci suspecți sunt încă în libertate, opt dintre aceștia au compărut în fața instanței, printre care și fostul director al Consiliului pentru cercetare științifică și tehnologică.

Suspecții sunt scuzați de "spionaj politic și militar", iar procurorii vor solicita sentințe de 15 până la 20 de ani de închisoare, notează The Daily Sabah. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro