Exercițiile militare ale NATO în Polonia - o atenționare la adresa lui Putin (șeful diplomației olandeze)

Exercițiile militare ale NATO în Polonia - o atenționare la adresa lui Putin (șeful diplomației olandeze)

Exercițiile militare de anvergură ale NATO, Baltops-2015, care au loc zilele acestea în Polonia, au legătură cu situația din Ucraina și constituie o atenționare la adresa președintelui rus Vladimir Putin, a declarat miercuri șeful diplomației olandeze Bert Kunders, informează agenția de presă Unian, care citează Televiziunea publică a Olandei, NOS.

'În Europa de Est există state membre ale NATO care se simt amenințate de ceea ce se întâmplă în estul Ucrainei. Aceste exerciții sunt, totodată, o atenționare la adresa lui Putin', a spus Kunders.

Ministrul de externe al Olandei consideră necesar ca statele membre în NATO să-și arate unitatea. 'Aceasta nu este o abordare agresivă. Aceasta este o îmbinare între presiune și dialog, nu naivitate în relația cu Putin', a subliniat el.

Kunders a declarat că Olanda este extrem de îngrijorată de declarațiile privind întărirea arsenalului militar nuclear al Rusiei și din acest motiv ia parte activă la exercițiile militare din Polonia.

Vladimir Putin a anunțat anterior că, în 2015, în dotarea armatei ruse vor intra peste 40 de rachete balistice intercontinentale, capabile să treacă de sistemele de apărare antirachetă. La NATO, această declarație a fost interpretată ca un 'zăngănit nuclear de arme', subliniindu-se, totodată, că Alianța nu se va lăsa intimidată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă aruncă în aer PSD! Dezvăluiri fără perdea despre „păpușile” din fruntea partidului

2 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

3 SURSE Nicuşor Dan l-a dat afară din sala de şedinţe pe gândacul plantat de Firea, directorul economic al ALPAB…

4 L-au prins? / Cumpănașu, cercetat pentru că agăța tinere de 14-15 ani

5 Capra se crede crocodil / Olivia Steer îl ceartă pe Mircea Cărtărescu că nu știe să scrie!!! Răspunsul de mare b…