Exercițiile militare ale NATO în Polonia - o atenționare la adresa lui Putin (șeful diplomației olandeze)

Exercițiile militare ale NATO în Polonia - o atenționare la adresa lui Putin (șeful diplomației olandeze)

Exercițiile militare de anvergură ale NATO, Baltops-2015, care au loc zilele acestea în Polonia, au legătură cu situația din Ucraina și constituie o atenționare la adresa președintelui rus Vladimir Putin, a declarat miercuri șeful diplomației olandeze Bert Kunders, informează agenția de presă Unian, care citează Televiziunea publică a Olandei, NOS.

'În Europa de Est există state membre ale NATO care se simt amenințate de ceea ce se întâmplă în estul Ucrainei. Aceste exerciții sunt, totodată, o atenționare la adresa lui Putin', a spus Kunders.

Ministrul de externe al Olandei consideră necesar ca statele membre în NATO să-și arate unitatea. 'Aceasta nu este o abordare agresivă. Aceasta este o îmbinare între presiune și dialog, nu naivitate în relația cu Putin', a subliniat el.

Kunders a declarat că Olanda este extrem de îngrijorată de declarațiile privind întărirea arsenalului militar nuclear al Rusiei și din acest motiv ia parte activă la exercițiile militare din Polonia.

Vladimir Putin a anunțat anterior că, în 2015, în dotarea armatei ruse vor intra peste 40 de rachete balistice intercontinentale, capabile să treacă de sistemele de apărare antirachetă. La NATO, această declarație a fost interpretată ca un 'zăngănit nuclear de arme', subliniindu-se, totodată, că Alianța nu se va lăsa intimidată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Vouă a ce vă miroase? / Structura centrală a DNA a preluat abia după 7 ani un uriaș dosar de corupție din Sibiu!

3 Hopa! Vedetuța Beatrice are problemuțe la dosar?

4 Așa o fi? / Adrian Năstase, „regele imobiliarelor” din Militari? / Dezvăluiri care te lasă cu gura căscată

5 Turnătorul Isărescu s-a pișat cu boltă pe oamenii care muncesc onest în această țară! / Băi, nenorocitule, nu îț…