Exercițiile militare ale NATO în Polonia - o atenționare la adresa lui Putin (șeful diplomației olandeze)

Exercițiile militare ale NATO în Polonia - o atenționare la adresa lui Putin (șeful diplomației olandeze)

Exercițiile militare de anvergură ale NATO, Baltops-2015, care au loc zilele acestea în Polonia, au legătură cu situația din Ucraina și constituie o atenționare la adresa președintelui rus Vladimir Putin, a declarat miercuri șeful diplomației olandeze Bert Kunders, informează agenția de presă Unian, care citează Televiziunea publică a Olandei, NOS.

'În Europa de Est există state membre ale NATO care se simt amenințate de ceea ce se întâmplă în estul Ucrainei. Aceste exerciții sunt, totodată, o atenționare la adresa lui Putin', a spus Kunders.

Ministrul de externe al Olandei consideră necesar ca statele membre în NATO să-și arate unitatea. 'Aceasta nu este o abordare agresivă. Aceasta este o îmbinare între presiune și dialog, nu naivitate în relația cu Putin', a subliniat el.

Kunders a declarat că Olanda este extrem de îngrijorată de declarațiile privind întărirea arsenalului militar nuclear al Rusiei și din acest motiv ia parte activă la exercițiile militare din Polonia.

Vladimir Putin a anunțat anterior că, în 2015, în dotarea armatei ruse vor intra peste 40 de rachete balistice intercontinentale, capabile să treacă de sistemele de apărare antirachetă. La NATO, această declarație a fost interpretată ca un 'zăngănit nuclear de arme', subliniindu-se, totodată, că Alianța nu se va lăsa intimidată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu