Explozie la Istanbul: Președintele Erdogan afirmă că atacatorul sinucigaș este un sirian

Explozie la Istanbul: Președintele Erdogan afirmă că atacatorul sinucigaș este un sirian

Explozia produsă marți la Istanbul și soldată cu cel puțin 10 morți și 15 răniți a fost comisă de un atacator sinucigaș sirian, iar printre victime se află atât cetățeni turci, cât și străini, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan, citat de Reuters.

* MAE: Cazul exploziei de la Istanbul, monitorizat cu prioritate; verificările sunt în curs

'Condamn incidentul terorist de la Istanbul, despre care estimăm că este un atac cu bombă comis de un atacator sinucigaș de origine siriană. Din păcate sunt 10 morți, printre care străini și cetățeni turci. Există, de asemenea, și 15 răniți', a spus Erdogan, într-o întâlnire cu ambasadorii turci desfășurată la Ankara.

Atacul a avut loc în piața Sultanahmet, situată pe partea europeană a metropolei turce, la ora locală 10:18 (8:18 GMT), și a fost auzită până în piața Taksim, situată la câțiva kilometri depărtare.

Doi oficiali turci în domeniul securității au afirmat că există o probabilitate ridicată ca la originea atentatului să se afle gruparea jihadistă Statul Islamic. Postul de televiziune CNN Turk a relatat că printre răniți se află turiști germani și norvegieni.

Deflagrația a survenit la un an după ce o femeie s-a aruncat în aer în apropierea unei secții de poliție din piața Sultanahmet, incident soldat cu moartea unui polițist. Atentatul a fost inițial revendicat de o grupare de extremă stânga, dar ulterior s-a dovedit că la originea sa s-au aflat militanți islamiști.

În urmă cu câteva luni, un dublu atentat sinucigaș a dus la moartea a 103 persoane în fața gării centrale din Ankara. Acest atac, cel mai grav survenit pe teritoriul turc, a fost atribuit grupării Statul Islamic. Un alt atac cu bombă a fost comis anul trecut de gruparea jihadistă în orașul turc Suruc, situat în apropierea graniței cu Siria.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale