Familie condamnată la închisoare în Franţa, pentru uciderea unui român din cauza unui loc de parcare

Curtea cu Juraţi de la Seine-Saint-Denis a condamnat marţi la închisoare doi fraţi şi pe mama lor, suspectaţi de către anchetatori că au încercat să înşele justiţia în cazul asasinării unui român, la Bondy (Seine-Saint-Denis), în 2012, relatează Le Parisien online.

Familie condamnată la închisoare în Franţa, pentru uciderea unui român din cauza unui loc de parcare (Imagine: Shutterstock)

Potrivit publicaţiei, cei trei sunt suspectaţi că au vrut să-l "sacrifice" pe fratele mai mic, cu scopul de a-l salva pe cel mai mare. Juraţii au decis să-i trimită la închisoare atât pe fratele mai în vârstă, Nebojsa Jovanovic, condamnat la 15 ani de detenţie, cât şi pe cel mai tânăr, Julien, care a fost condamnat la 12 ani de detenţie.

Victima, un român în vârstă de 20 de ani, a fost ucisă cu un glonţ în cap, la volanul unui microbuz, luat ca ţintă, alături de un grup de prieteni români, la câteva minute după o violentă altercaţie cu Nebojsa, din cauza parcării vehiculului.

În timpul procesului, Julien Jovanovic, fratele cel mic, s-a declarat vinovat de comiterea asasinatului, încercând să-l disculpe pe Nebojsa, mai mare cu zece ani ca el. Acesta din urmă, care are un cazier impresionant, a provocat altercaţia. "O persoană, oricine-ar fi ea, nu trebuie să fie pedepsită în locul alteia. Eu i-am luat viaţa unui om. Dacă cineva (este pedepsit) în locul meu, nici măcar Dumnezeu nu mă va mai putea ierta", a declarat, cu o voce tremurătoare, Julien Jovanovic, cu câteva minute înainte ca jurţii să se retragă să delibereze.

Mama lor, Olgica, în vârstă de 72 de ani, care le-a adus armele ascunse în pivniţa pavilionului în faţa căruia a fost comisă crima, a fost condamnată la tei ani de închisoare, dintre care doi cu suspendare.

"Cei trei erau acuzaţi, toţi trei sunt condamnaţi, nu a scăpat nimeni nepedepsit", a declarat avocata familiei victimei, Anne-Marie Vialle. În afară de judecarea unei septuagenare pentru crimă, procesul a atras atenţia prin strategia pe care au adoptat-o cei doi fraţi, potrivit acuzării, pentru a-l acopri pe cel mai mare dintre ei.

Avocatul general le-a cerut juraţilor să nu se lase induşi în eroare. El consideră că Julien, contrar declaraţiilor sale, nu a tras, dar a "participat cu bună ştiinţă la echipa criminală" şi merita 18 ani de închisoare. Fratele său mai mare, Nebojsa, împotriva căruia a cerut 20 de ani de închisoare, s-a declarat "nevinovat" pe tot parcursul procesului.

Anchetatorii şi Parchetul sunt convinşi de de culpabilitatea bărbatului, în pofida faptului că nu există urme de ADN pe pistolul automat, mărturiile sunt fragile şi că au fost culese puţine elemente de probă, scrie Le Parisien. Avocatul său a pledat pentru achitare din cauza îndoielilor (in dubio pro reo). "Vă rog să mă credeţi, nu l-am ucis pe acest om", a declarat el marţi. "Dacă ar fi trebuit să acuz pe cineva (în locul meu), l-aş fi acuzat pe fiul meu, care este minor, nu pe fratele meu, care are trei copii", a adăugat acesta.

Cum se poate acuza singură o persoană de crimă? Avocatul general Damien Brunet a presupus că familia Jovanovic a decis să-l dea pe Julien pe mâna justiţiei pentru că fratele său mai mare, suspectat de trafic cu maşini, "asigura veniturile întregii familii", motiv pentru care era necesar să rămână liber cu orice preţ. Brunet a evocat, de asemenea, ipoteza "sacrificării" unui copil mai mic în locul fratelui mai mare, într-o familie sârbească tradiţională.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

2 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

3 Situația în exit-poll-uri la ora 16.30: PNL va înregistra un scor național fără precedent! Nicușor Dan-41%, Fi…

4 LIVE Alegeri Primăria București / Prezența la vot în București, cu 4 puncte mai mare decât în 2016 la ora 19

5 VIDEO Scandal cu pesediști agresivi! Priviți, haidamacii care-au însoțit-o pe Firea la vot i-au îmbrâncit pe c…