FMI reduce din nou previziunile de creștere pentru Rusia, din cauza impactului sancțiunilor

FMI reduce din nou previziunile de creștere pentru Rusia, din cauza impactului sancțiunilor

Fondul Monetar Internațional a revizuit în scădere previziunile de creștere pentru Rusia, pentru 2015, din cauza sancțiunilor economice care i-au fost impuse ca urmare a conflictului cu Ucraina, informează agenția EFE.

Raportul 'Perspectivele Economice Globale', prezentat marți, menține creșterea estimată în varianta din iulie, la 0,2%, dar reduce cu jumătate de punct estimările pentru 2015, la 0,5%.

'Investițiile au scăzut în Rusia, unde tensiunile geopolitice au slăbit și mai mult încrederea antreprenorilor. Criza din Ucraina a acutizat acest fenomen, prin contractarea exporturilor și diminuarea producției industriale', conform raportului.

'O activitate mai slabă s-a reflectat, de asemenea, într-o înrăutățire a condițiilor financiare în regiune: ieșirile de capital s-au intensificat în Rusia în prima jumătate din 2014, punând presiune pe cursul de schimb și provocând o creștere a inflației', mai semnalează experții FMI în raport.

Fondul Monetar mai avertizează și în legătură cu notabila înrăutățire a situației comparativ cu creșterea de 2,2% înregistrată în 2013.

În aprilie, FMI estima la 1,3% creșterea așteptată pentru Rusia în 2014 și la 2,3% în 2015.

Moscova a avut de suferit în urma mai multor runde de sancțiuni impuse atât de Uniunea Europeană, cât și de Statele Unite. Sancțiunile au fost îndreptate către sectoarele de apărare, energie și financiar, afectând principalele bănci și companii de gaze din țară.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...