Fostul aeroport Tempelhof din Berlin a primit primii refugiați

O sută de refugiați au sosit luni la fostul aeroport berlinez Tempelhof, simbol al războiului rece, a anunțat primăria capitalei germane, care se confruntă cu o lipsă acută de locuri de găzduire, transmite AFP. Soldați, pompieri și voluntari au ridicat 72 de corturi într-un hangar de 18 metri înălțime și au instalat în interiorul lor paturi suprapuse.

Fiecare dintre corturi poate găzdui 10 persoane, dar alte condiții de primire sunt încă precare — toaletele mobile nu au fost deocamdată montate, iar cele existente sunt aglomerate. În lipsa dușurilor în hangar, refugiații trebuie să se orienteze către o piscină din cartier, unde există dușuri.

La jumătatea lunii septembrie, primăria Berlinului a anunțat că două hangare ale fostului aeroport Tempelhof vor fi puse la dispoziție pentru primirea refugiaților.

Până la 1.200 de persoane ar putea fi găzduite în cele două hangare. În total, Germania ar urma să primească în acest an între 800.000 și un milion de solicitanți de azil, față de 200.000 anul trecut.

Construit în 1923, aeroportul Tempelhof a fost reamenajat în timpul celui de-al III-lea Reich, între anii 1936 și 1941. Închis la finalul lui 2008, aeroportul a devenit unul dintre locurile de petrecere a timpului liber pentru berlinezi, pistele sale fiind preferate mai ales de rolleri, skateri și bicicliști. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

2 Se întoarce foaia? Gunoiul care l-a înregistrat pe Nicușor Dan, chemat de procurori cu înregistrările difuzate…

3 Sindile, audiat la DNA! În vârstă de 42 de ani, șeful jandarmilor la represiunea din 10 august s-a pensionat p…

4 CTP / Nu votez cu madam Cârnat

5 Ultimul sondaj înainte de alegerile de duminică. Nicușor Dan și Gabriela Firea, umăr la umăr în lupta pentru P…