Fostul aeroport Tempelhof din Berlin a primit primii refugiați

O sută de refugiați au sosit luni la fostul aeroport berlinez Tempelhof, simbol al războiului rece, a anunțat primăria capitalei germane, care se confruntă cu o lipsă acută de locuri de găzduire, transmite AFP. Soldați, pompieri și voluntari au ridicat 72 de corturi într-un hangar de 18 metri înălțime și au instalat în interiorul lor paturi suprapuse.

Fiecare dintre corturi poate găzdui 10 persoane, dar alte condiții de primire sunt încă precare — toaletele mobile nu au fost deocamdată montate, iar cele existente sunt aglomerate. În lipsa dușurilor în hangar, refugiații trebuie să se orienteze către o piscină din cartier, unde există dușuri.

La jumătatea lunii septembrie, primăria Berlinului a anunțat că două hangare ale fostului aeroport Tempelhof vor fi puse la dispoziție pentru primirea refugiaților.

Până la 1.200 de persoane ar putea fi găzduite în cele două hangare. În total, Germania ar urma să primească în acest an între 800.000 și un milion de solicitanți de azil, față de 200.000 anul trecut.

Construit în 1923, aeroportul Tempelhof a fost reamenajat în timpul celui de-al III-lea Reich, între anii 1936 și 1941. Închis la finalul lui 2008, aeroportul a devenit unul dintre locurile de petrecere a timpului liber pentru berlinezi, pistele sale fiind preferate mai ales de rolleri, skateri și bicicliști. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

2 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

3 VIDEO Domeniul „Mama sunt eu” / Așa ne-a furat PSD, pe față, rânjind în batjocură!

4 HOPA! Gâdea, somat de Kovesi să achite în 15 zile daunele morale de 300.000 de lei! Nici celelalte harțabale …

5 Priviți, oameni buni! Da, Dăncilă este încălțată de o biată sclavă de pe plantațiile PSD! Vaca asta s-o crede …

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou