Fostul cancelar german Helmut Schmidt se află la terapie intensivă într-un spital din Hamburg

Fostul cancelar german Helmut Schmidt se află la terapie intensivă într-un spital din Hamburg

Fostul cancelar german Helmut Schmidt (social-democrat) se află la terapie intensivă într-un spital din Hamburg (nord), unde medicii trebuie să decidă dacă îl vor supune unei operații pentru eliminarea unui blocaj arterial la un picior, scrie în ediția sa de miercuri cotidianul Hamburger Abendblatt, citat de agenția DPA.

Helmut Schmidt (96 de ani), care a condus fosta Germanie de Vest în perioada 1974-1982 și care este bine cunoscut pentru lupta sa împotriva terorismului intern și ca unul dintre artizanii monedei unice europene, a fost internat în spital două zile luna trecută suferind de deshidratare.

''Schmidt este un luptător, dar situația este gravă'', scrie cotidianul, care-l citează pe un prieten al fostului cancelar social-democrat. ''Nu există un pericol imediat pentru viața sa, dar nu arată bine deloc'', a mai spus el.

Descris ca fiind unul dintre cei mai împătimiți fumători din Germania, Schmidt a suferit în mod repetat de probleme cardiace și este în prezent la cel de-al cincilea stimulator cardiac. El a avut probleme de sănătate și în cei opt ani de mandat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …

5 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!