Fostul cancelar german Helmut Schmidt se află la terapie intensivă într-un spital din Hamburg

Fostul cancelar german Helmut Schmidt se află la terapie intensivă într-un spital din Hamburg

Fostul cancelar german Helmut Schmidt (social-democrat) se află la terapie intensivă într-un spital din Hamburg (nord), unde medicii trebuie să decidă dacă îl vor supune unei operații pentru eliminarea unui blocaj arterial la un picior, scrie în ediția sa de miercuri cotidianul Hamburger Abendblatt, citat de agenția DPA.

Helmut Schmidt (96 de ani), care a condus fosta Germanie de Vest în perioada 1974-1982 și care este bine cunoscut pentru lupta sa împotriva terorismului intern și ca unul dintre artizanii monedei unice europene, a fost internat în spital două zile luna trecută suferind de deshidratare.

''Schmidt este un luptător, dar situația este gravă'', scrie cotidianul, care-l citează pe un prieten al fostului cancelar social-democrat. ''Nu există un pericol imediat pentru viața sa, dar nu arată bine deloc'', a mai spus el.

Descris ca fiind unul dintre cei mai împătimiți fumători din Germania, Schmidt a suferit în mod repetat de probleme cardiace și este în prezent la cel de-al cincilea stimulator cardiac. El a avut probleme de sănătate și în cei opt ani de mandat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! Vedetuța Beatrice are problemuțe la dosar?

2 Așa o fi? / Adrian Năstase, „regele imobiliarelor” din Militari? / Dezvăluiri care te lasă cu gura căscată

3 Turnătorul Isărescu s-a pișat cu boltă pe oamenii care muncesc onest în această țară! / Băi, nenorocitule, nu îț…

4 Culisele angajării Proastei României la BNR pe un salariu net de 16.000 de lei / lunar

5 Bianca și Bodi, întâlnire-surpriză în Herăstrău! Bădălău ar fi sosit într-un suflet la „locul faptei”