Fostul senator italian Marcello Dell'Utri, un apropiat al lui Silvio Berlusconi, a fost arestat

În vârstă de 72 de ani, Marcello Dell'Utri avea emis pe numele său un mandat european de arestare pentru legături cu mafia siciliană. Până în prezent acesta a fost condamnat de doua instanţe, însă mometan trebuie să se prezinte pentru ultimul său recurs. Dacă judecătorii îşi vor menţine decizia, Marcello Dell'Utri riscă până la 9 ani de închisoare pentru evaziune fiscală şi legături cu mafia.

Vineri, autorităţile din Italia l-au declarat pe Dell'Utri drept fugar, după ce nu l-au mai găsit la locuinţa acestuia. Ulterior, fostul senator italian a informat autorităţile italiene, prin intermediul avocatului său, că se află în străinănate pentru tratament medical. În urma unui mandat Europol, acesta a fost găsit în Liban.

„Marcello Dell'Utri este acum în custodia poliţiei libaneze, la Beirut. Este firesc şi logic să cerem extrădarea lui”, a anunţat ministrul italian de Interne, Angelino Alfano.

Fostul senator italian şi-a arătat încrederea că instanţa va oferi un verdict în favoarea sa, adăugând că nu a dorit în niciun fel să fugă de recursul stabilit pentru săptămâna viitoare.

Marcello Dell'Utri a negat întodeauna relaţiile sale cu mafia din Italia.

Dell'Utri şi Silvio Berlusconi sunt prieteni încă de pe timpul când urma împreună cursurile Universităţii din Milano, la începutul anilor 1960.

După ce s-a retras temporar din conducerea trustului Mediaset, Dell'Utri a hotărât în anul 1993 să facă parte din membrii fondatori ai partidului Forza Italia, alături de Silvio Berlusconi.


Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

3 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

4 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

5 Val de demiteri / Guvernul a eliberat din funcție 28 de prefecți. Cine vine în loc

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima